VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

Bespaar tijd met de nieuwe digitale tachograaf

Geplaatst: 06-06-2016

Het was Benjamin Franklin die zei “Onthoud dat tijd geld kost”. Dit geldt zeker ook met de komst van de DTCO® 2.2 waarmee we een aantal tijdbesparende elementen onder de loep nemen.

 

Overzichtelijk ontwerp en bespaart extra tijd met handmatige downloads

We beginnen als eerste met de gebruiker. Al in de DTCO® 2.1 waren de menu’s versimpeld afhankelijk het type kaart dat in de kaartsleuf was geplaatst. Hierdoor hoefde de gebruiker al niet meer door menu’s te bladeren die niet van toepassing waren. Met de DTCO® 2.2 is het frisse nieuwe frontdesign prettiger en directer om mee te werken, wat het gebruik nog meer vereenvoudigd.

Langdurige handmatige downloads zijn nu verleden tijd. Met de vernieuwde afhandeling van het autorisatie proces en een soepelere dataflow kan data tot zeker een derde sneller worden weggeschreven, indien men ook over de meest recente download key bezit. Dat scheelt tot wel driekwart meer tijd.

 

Haal het beste uit uw rij- en rusttijden

Eén van de belangrijkste innovaties is nu af fabriek beschikbaar: de VDO Counter. Dit is een intelligente calculator die de chauffeur continu op de hoogte houdt van zijn rij- en rusttijden. Dankzij verbeterde algoritmen en ‘plausibiliteitscontrole’, toont de VDO Counter de resterende rij- en rusttijden nog nauwkeuriger. Bovendien houdt het systeem automatisch rekening met bijzondere gebeurtenissen tijdens de reis, zoals tijd die de wagen doorbrengt op veerboten en treinen. Naast de dagelijkse rij- en rusttijdencalculatie, informeert het systeem de chauffeur ook over hoeveel rijtijd hij of zij nog heeft tot de wekelijkse pauze. Zo kan de chauffeur tot het volgende weekend zijn planning maken. Met deze nauwkeurigheid kan de chauffeur/planner nog effectiever omgaan met de inzichtelijk aangeboden tijd.

DTCO 22

Maak uw rij- en rusttijden nog inzichtelijker met de VDO Fleet App

Resterende rij- en rusttijden worden nog inzichtelijker met de VDO Fleet App. Deze mobiele applicatie, verkrijgbaar voor Android en iOS, laat in één oogopslag alle benodigde informatie over de actuele rij- en rusttijden zien. Met de sterk verbeterde algoritmen in de DTCO® 2.2 houdt u nu meer tijd over en haalt u met de App het beste uit uw beschikbare tijd.

Counter

 

« Nieuwsoverzicht