VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

Tijd besparen met KITAS® Direct

Geplaatst: 06-06-2016

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Het voordeel van de Workshop Tab en zijn gerelateerde accessoires is dat alles draadloos met elkaar communiceert.

Gedurende het ijkproces dient het serienummer van de impulsgever gecontroleerd te worden. Dit gebeurt in eerste instantie door aan het begin van het ijken een print-out van de “technische print” te maken. Deze moet daarna geverifieerd worden door een onafhankelijke verbinding (buiten het voertuig om) met de impulsgever om vervolgens het serienummer direct uit te lezen.

In de regelgeving stond voorheen dat dit moest geschieden door middel van een omloopkabel die buiten de wagen om een koppeling vormt tussen de impulsgever en de tachograaf. Dit was voornamelijk omdat er geen andere mogelijkheden bestonden om onafhankelijk het serienummer uit te lezen.

Met deze methode dient de impulsgever 2 maal gekoppeld te worden (bij de omloopkabel en na terugplaatsen originele bekabeling) wat een fiks aantal minuten in beslag neemt. Ook het maken van de fysieke verbinding zelf vereist enig tijd.

Omdat het in het ijkproces gaat om het verifiëren van het serienummer van de impulsgever is in de regelgeving, waar voorheen stond dat het alleen met de omloopkabel mocht, een aanpassing gemaakt.

Sluit de omloopkabel aan of kies een door de fabrikant voorgeschreven andere oplossing..”

 

“door de fabrikant voorgeschreven andere oplossing”

Met behulp van KITAS® Direct wordt een alternatieve oplossing geboden. Door alleen de impulsgever te verbinden met KITAS® Direct worden de signalen draadloos verzonden naar de Workshop Tab en kan het serienummer direct uitgelezen worden. In deze procedure hoeft de KITAS® sensor niet gekoppeld te worden, wat dus tijd scheelt. Na het controleren kan de originele kabel weer met de sensor verbonden (en verzegeld) worden en kan deze tot slot weer opnieuw aan de tachograaf worden gekoppeld

 

Extra voordeel

Als bijkomend voordeel kan de Workshop Tab in combinatie met KITAS® Direct meteen herkennen of deze gekoppeld is aan een digitale of analoge tachograaf (DTCO® of MTCO®). Zo is à la minute duidelijk welke  versie KITAS® uit het magazijn gehaald kan worden. Met behulp van KITAS Direct kan door middel van impulstesten ook direct gecontroleerd worden op het juist functioneren van de impulsgever. Hiermee verhoogt u de efficiëntie van het ijkproces en houdt u meer tijd over per dag.

 

KITAS® Direct voor CTC-II

Behalve voor de Workshop Tab is er nu ook een KITAS® Direct mogelijkheid voor de kalibratiecomputer CTCII, zodat u dezelfde voordelen geniet. Interesse? Vraag ernaar bij één van onze

VDO partners

« Nieuwsoverzicht