VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

Tol Belgie

Met ingang van 1 april 2016 wordt er in België een nieuw tolsysteem ingevoerd voor vrachtwagens met een maximale toegelaten massa (MTM) boven 3,5 ton. Als premiumpartner van de Belgische tolexploitant Satellic heeft VDO een netwerk van gecertificeerde VDO Service Partners beschikbaar, die worden getraind en gecertificeerd om de on-board units met satellietverbinding (OBU’s) professioneel vast in te bouwen. Hierdoor worden lastige problemen, boetes en onduidelijkheid over aansprakelijkheid beperkt.

Bij voertuigen voor vervoer van gevaarlijke stoffen (ADR/ATEX) wordt sterk aanbevolen de unit aan te sluiten op de vaste bekabeling van het voertuig en dient dus te voldoen aan bepaalde voorschriften. Daarnaast biedt een dergelijke installatie ook voordelen voor álle andere transporten.

Door te kiezen voor vaste inbouw wordt het risico van gebreken in de installatie zoals onderbreking van het signaal door een loszittende sigarettenaanstekerplug beperkt en wordt daarmee de kans op boetes verkleint. Tevens schakelt de OBU zichzelf automatisch in wanneer het contact van het voertuig wordt aangezet. Tegelijkertijd levert het meer efficiency op, doordat er niet meer gestopt hoeft te worden bij de grensovergangen om het tolapparaat te huren voor de betreffende rit of ritten (tijdwinst) en ontvangt u automatisch facturen voor de gereden routes.

Een inbouwpartner uit het VDO netwerk staat garant voor kwaliteit, want als producent van de OBU zijn wij de specialist en bezitten wij de kennis om een gedegen installatie te waarborgen. Daarnaast kunt u de inbouw makkelijk combineren met periodiek onderhoud of reparatie van uw voertuig(en) of de tweejaarlijkse ijking van de digitale tachograaf. Onze inbouwpartners zijn namelijk overwegend gecertificeerd als Tachograaf Service Partner.

Hoe gaat het in zijn werk?

 • U bestelt via de Road User Portal van Satellic of via een van hun service punten online een of meerdere OBU’s.
 • U koopt uw inbouwvouchers online via VDO Services.
 • Bij de aankoop van uw inbouwvoucher(s) kiest u direct uw gewenste inbouwpartner(s). Het is daarbij mogelijk om voor iedere OBU een andere inbouwpartner te selecteren.
 • De inbouwpartner wordt op de hoogte gesteld en krijgt het inbouwpakket toegestuurd.
 • U plant een afspraak bij uw inbouwpartner en neemt uw inbouwvoucher mee.
 • Voorafgaand aan de installatie controleert en registreert uw inbouwpartner het vouchernummer.
Altijd een partner in jouw buurt

Actueel

 • Advies en ondersteuning

  Wij houden je op de hoogte van regelgeving, producten, technieken, beurzen, seminars en trainingen

  Aanmelden voor nieuwsbrief