VDO - A Trademark of the Continental Corporation

VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland Keeping your business moving

Tachograaf configuratie App

De DTCO® Configuratie App maakt het fleetmanagers gemakkelijk. Met de app is het mogelijk om zelfstandig, in slechts enkele minuten, de digitale tachograaf (vanaf DTCO® 3.0) te configureren. Dat scheelt kostbare tijd.

Basisinformatie snel invoeren

Voor het toevoegen van nieuwe voertuigen aan de vloot, hoeven fleetmanagers niet langer naar een erkende werkplaats te gaan. Instellingen zoals licentienummers, kentekens, automatische rust- en rijtijdenmeldingen, voer je eenvoudig zelf in met enkele klikken op je smartphone

Eenvoudigen authenticatie

De DTCO® Configuratie App gebruikt de bedrijfskaart voor authenticatie. Na succesvolle authenticatie kun je de tachograaffuncties zelf instellen.

Automatisch schakelen bij pauze

Bepaal zelf hoe de tachograaf zich gedraagt als de chauffeur het contact aan- of uitzet. Afhankelijk van de gekozen instelling schakelt de digitale tachograaf automatisch over naar rusttijd, arbeid of beschikbaarheid. Daardoor hoeft een chauffeur niet langer actief zijn pauze in te voeren. Dit voorkomt dat de chauffeur per ongeluk zijn arbeid aan laat staan. Verder kun je aangeven of standby-tijd moet worden berekend als een onderbreking van de rijtijd, of niet, afhankelijk van de bedrijfsregels en wettelijke voorschriften.

 

 

Overtredingen voorkomen via waarschuwingen

Met de DTCO® Configuratie App kunnen fleetmanagers waarschuwingen en herinneringen inplannen. Zo kunnen fleetmanagers onder andere chauffeurs waarschuwen over rijtijd- en snelheidslimieten of bijvoorbeeld een herinnering instellen om de chauffeurskaartgegevens te downloaden.

Eigen analyse

Via de Configuratie App is ook te bepalen welke voertuiggegevens in de tachograaf moeten worden opgeslagen voor eigen analyse. Bijvoorbeeld brandstofverbruik, of voertuiggewicht. Ook kunnen bedrijven standaard het bedrijfslogo op de tachograaf-afdrukken printen.

De App is beschikbaar voor Android- en iOS-gebruikers.

Altijd een partner in jouw buurt

Bekijk onze oplossingen


  • Producten en training

    Regel het online

    Shop
  • Advies en ondersteuning

    Wij houden je op de hoogte van regelgeving, producten, technieken, beurzen, seminars en trainingen

    Aanmelden voor nieuwsbrief