VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

Wagenpark

In de transportsector gaat er veel aandacht naar het wagenpark en de planning van personeel en routes. Brandstof en onderhoud van de voertuigen zijn naast personeel waarschijnlijk de grootste kostenposten en daarom is het belangrijk om te kunnen sturen op bijvoorbeeld brandstofverbruik, rijstijl en een zo flexibel en efficiënt mogelijke planning.

Een flexibele planning kan ook wel beschouwd worden als het geheim tot een efficiënt beheer van het wagenpark. Om ook opdrachten op korte of zelfs zeer korte termijn te kunnen accepteren en uitvoeren is het van belang snel te kunnen reageren. Ook als zich onvoorziene omstandigheden voordoen is het fijn daar snel op in te kunnen springen.

VDO biedt de oplossingen waarmee we de planning en logistiek een stuk eenvoudiger maken. Met software waarmee je goede analyses kunt maken, maar ook waarmee je real-time kunt zien waar de transporten zich bevinden zodat je snel en flexibel kunt plannen.

Met analysesoftware TIS-Web® zijn alle voertuigen real-time te volgen. De live data van de digitale tachograaf wordt via de Smartlink (bluetooth koppeling van de tacho met de smartphone van de chauffeur) direct naar TIS-Web® verzonden en geeft de planning altijd een duidelijk en actueel overzicht van alle locaties.

Dankzij de vele rapportagemogelijkheden in TIS-Web® heb je veel meer overzicht in de planning van je wagenpark. Factoren als brandstofverbruik en planning zijn direct inzichtelijk zodat dit met juiste analyses en vergelijkingen snel geoptimaliseerd kan worden. Met tachograafdata heb je belangrijke informatie in handen en kun je je bedrijfsprocessen optimaliseren en verbeteren.

proConnect is de telematicaolossing van VDO. Ook via proConnect krijg je real-time inzage in de locaties van voertuigen, weergegeven op een digitale kaart. Inzicht in actuele snelheden, gereden routes en de mogelijkheid om gebieden rondom locaties af te bakenen (geofencing) zijn belangrijke data die via proConnect gebruikt kunnen worden bij de logistieke planning.

Wil je nog een stapje verder gaan en ben je benieuwd of je tachograafdata volledig en juist is of wil je inzicht in waar bijvoorbeeld risico’s liggen ten aanzien van overtredingen en fouten in rij- en rusttijden of foutief gebruik van de tachograaf? Neem dan een kijkje bij onze Data & Advies diensten.

Altijd een partner in jouw buurt

Bekijk onze oplossingen

Voertuigcontrole

Krijg en behoud inzicht op je wagenpark met ons analysesoftwareprogramma TIS-Web®

Voertuigcontrole

Planning verbeteren

Hoe meer inzicht in real-time data, hoe beter de planning uitgevoerd kan worden. VDO maakt dit mogelijk!

Planning verbeteren

  • Advies en ondersteuning

    Wij houden je op de hoogte van regelgeving, producten, technieken, beurzen, seminars en trainingen

    Aanmelden voor nieuwsbrief