VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

DTCO 4.0 - Slimme tachograaf

VEILIG, PRAKTISCH EN PRECIES

De slimme tachograaf, bij VDO de DTCO® 4.0, welke vanaf 15 juni 2019 verplicht is in iedere vrachtwagen en bus die op of na die datum op kenteken wordt gezet, brengt veranderingen met zich mee. Nieuwe regelgeving, nieuwe verplichte functies, privacy, andere stappen in het ijkproces en ook in de bediening van het apparaat.

Draadloze communicatie voor controlerende instanties, vastleggen van GPS-posities, voorkomen van manipulaties, veiliger en sneller data opslaan en verzenden en mogelijkheden om de tachograaf te koppelen met andere voertuigsystemen. Nieuwe wettelijke eisen enerzijds en meer toegevoegde waarde creëren anderzijds zijn onderwerpen waar Continental met haar merk VDO de digitale tachograaf verder op heeft doorontwikkeld.

Het resultaat is een strak design met moderne technologie wat voldoet aan alle vereisten van de Regeling Tachografen, welke de Regeling Controleapparaten 2005 heeft vervangen. Maar er is nog meer veranderd.

Door de modernere technologieën die worden toegepast moeten werkplaatsapparatuur en downloadoplossingen worden aangepast of vervangen, de werkplaatskaart moet worden vervangen door een nieuwe generatie (overige tachograafkaarten worden vervangen bij nieuwe aanvragen) en het ijkproces ziet er anders uit dan voorheen.

Om het overzichtelijk te houden hebben we informatie onderverdeeld in verschillende categorieën:

Wet- en regelgeving
Wagenparkbeheer
Chauffeurs
Werkplaatsen

 

Altijd een partner in jouw buurt

Direct regelen

Geautoriseerde werkplaats Slimme Tachograaf

Vanaf 15 juni 2019 wordt elke nieuw geregistreerde vrachtwagen vanaf 3,5 ton voorzien van de slimme tachograaf. Deze nieuwe tachograaf, de DTCO® 4.0, biedt allerlei extra functionaliteiten welke veranderingen met zich mee brengen bij het inbouwen, testen en ijken.

Geautoriseerde werkplaats Slimme Tachograaf

  • Advies en ondersteuning

    Wij houden je op de hoogte van regelgeving, producten, technieken, beurzen, seminars en trainingen

    Aanmelden voor nieuwsbrief