VDO - A Trademark of the Continental Corporation

VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland Keeping your business moving

DTCO 2.2

DTCO 2.2 de digitale tachograaf van VDO

 • Geoptimaliseerde VDO Counter voor een optimale benutting van de rij- en rusttijden
 • Extra displaymogelijkheden vereenvoudigen planning van pauzes
 • Data downloaden nog sneller dan in eerdere versies
 • Gemakkelijk bedienen via smartphone of boordcomputer
 • Helder, overzichtelijk en slank ontwerp

Met de DTCO 2.2 levert Continental/VDO een digitale tachograaf met tal van nieuwe functies voor een nog efficiënter, gemakkelijker en veiliger gebruik. Zo bevat de nieuwe tachograaf geavanceerde functies voor optimale benutting van de rij- en rusttijden en snelle data downloads. Bovendien zijn de prestaties en stabiliteit van het systeem verder verbeterd in vergelijking met de vorige editie van de tachograaf. Met de DTCO 2.2. beschikken transportbedrijven en fleetmanagers over een instrument waarmee ze voldoen aan de actuele wet- en regelgeving, én tegelijkertijd de winstgevendheid van hun vloot vergroten.

Verbeterde VDO Counter voor meer efficiency

Een van de belangrijkste innovaties is de VDO Counter, een intelligente calculator die de chauffeur continu op de hoogte houdt van zijn rij- en rusttijden. Dankzij verbeterde algoritmen en ‘plausibiliteitscontrole’, toont de VDO Counter de resterende rij- en rusttijden nog nauwkeuriger. Bovendien houdt het systeem automatisch rekening met bijzondere gebeurtenissen tijdens de reis, zoals tijd die de wagen doorbrengt op veerboten en treinen. Naast de dagelijkse rij- en rusttijdencalculatie informeert het systeem de chauffeur ook hoeveel rijtijd er over is tot de wekelijkse pauze. Zo kan de chauffeur tot het volgende weekend zijn planning maken. Deze geavanceerde VDO Counter maakt dat chauffeur en fleetmanager optimaal gebruikmaken van de beschikbare werktijd.

Upgrade in downloadsnelheid

Handmatige gegevensoverdracht blijft een tijdrovende bezigheid. Juist op dit gebied komt de VDO DTCO 2.2. met significante verbeteringen. Dankzij een geoptimaliseerde autorisatieprocedure en soepele data-flow, kan de data tot wel 30% sneller worden gedownload en wordt de tijd om te voldoen aan de wettelijke archiveringeisen aanzienlijk korter.

State-of-the-art tijdsmanagement voor chauffeurs

Truckfabrikanten en gebruikers profiteren van een naadloze integratie in de voertuigarchitectuur. Met de DTCO 2.2 kunnen nog meer functies worden bediend via de user interfaces in het voertuig, zoals een touchscreen van een boordcomputer of een afstandsbediening in het stuur. Smartphone-gebruikers zullen helemaal van het systeem genieten. Dankzij de integratie met de VDO TIS-Web Driver app en VDO DTCO SmartLink ontstaat een gemakkelijk, snel en slim systeem. Zo zijn bijvoorbeeld alle rusttijden vooraf op de smartphone te configureren en vervolgens met een druk op de knop te verzenden naar de tachograaf. Bovendien is complexe bediening van opnametijden (met de vier-weg knop op de tachograaf), verleden tijd. Ook (invoer)zaken zoals: land van herkomst, bestemming en het maken van prints zijn nu snel en eenvoudig uit te voeren.

Nieuw, overzichtelijk en slank ontwerp

Naast de hogere efficiency hebben de ontwerpers de tachograaf een flinke facelift gegeven. De DTCO 2.2 is slanker, frisser en moderner. De nieuwe look combineert uitstekend met het overwegend ronde en heldere ontwerp van moderne truckinterieurs. Met zijn vlakkere front, is de tachograaf naadloos te integreren in ieder interieur.

“Naast de beveiliging van de data – een belangrijk onderwerp bij digitale tachografen – is de nieuwe digitale tachograaf volledig ontworpen rondom efficiency. Dat uitgangspunt vind je terug in alle functies. De DTCO 2.2 maakt de dagelijkse taken van transportbedrijven en chauffeurs zo eenvoudig mogelijk en helpt hen de verplichte handelingen zo snel en efficiënt mogelijk uit te voeren,“ vertelt Rob Tamse, managing director Continental Automotive Trading Nederland BV.

DTCO 2.2 levert data voor efficiënt wagenparkbeheer

De VDO DTCO 2.2 is er ook in een retrofit-versie voor de aftermarket. Deze tachograaf kan eveneens data registreren zoals GPS-positie, brandstofverbruik, het totale gewicht van het voertuig en diverse diagnostische gegevens. De data is eenvoudig binnen te halen in de VDO TIS-Web® analysesoftware voor fleetmanagement. Zo hebben TIS-Web®-gebruikers een schat aan informatie om de bezettingsgraad en efficiency van hun vloot te verbeteren. Denk aan reduceren van brandstofverbruik, verbeteren van voertuigbelasting en optimaliseren van de routeplanning.

Lees meer...

Ja, ik wil meer informatie

Referentie DTCO 2.2
Aanhef: * Dhr.  Mevr. 
Je naam : *
Bedrijfsnaam: *
Jouw telefoonnummer: *
Jouw e-mailadres: *
Jouw aanvraag: *
 

 • Producten en training

  Regel het online

  Shop
 • Advies en ondersteuning

  Wij houden je op de hoogte van regelgeving, producten, technieken, beurzen, seminars en trainingen

  Aanmelden voor nieuwsbrief