VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

Inspectie ILT

Zekerheid bij controle

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT of ILENT) is een agentschap van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De ILT bewaakt en stimuleert de naleving van wet- en regelgeving voor een veilige en duurzame leefomgeving en transport. Als transportbedrijf of chauffeur is de kans dan ook groot dat je op enig moment te maken krijgt met een inspectie van de ILENT. 

Controle op het juist gebruik van de digitale tachograaf is een belangrijk onderwerp voor de ILT. Tachograaffraude moet hiermee voorkomen worden en er vinden dan ook regelmatig geplande, maar ook ongeplande controles plaats. Op de website van ILT vind je meer informatie over de controle door de inspecteurs van de ILT.

Wij merken dat transportondernemers zich afvragen of zij voldoen aan de regelgeving van de ILT en of de tachograafdata op de juiste manier wordt beheerd en geanalyseerd. Aangezien de ILT is geautoriseerd om boetes op te leggen bij overtredingen van bijvoorbeeld rij- en rusttijden. 

Boetes van de ILT

Zowel de ILT, politie als de marechaussee kan wanneer zij constateren dat de tachograaf niet (juist) gebruikt wordt boetes opleggen die kunnen oplopen tot wel €1500,00.

In februari controleerde de ILT 221 chauffeurs, 47 van deze chauffeurs voldeden niet aan de eisen en werd een boete opgelegd.

 inspectie ilt

 

Inspectie Leefomgeving en Transport Controles

De Inspectie Leefomgeving en Transport ziet er op toe dat vrachtwagenchauffeurs de regels naleven op het gebied van veilig vervoer en arbeidsomstandigheden. Dit doet zij door het houden van controles langs de kant van de weg en door administratiecontroles bij bedrijven. Hierbij moet tachograafdata beschikbaar zijn en voldoen aan de regels.

Wil jij zeker weten dat je data voldoet aan de inspectie van ILT? Laat dan een TachoDataCheck uitvoeren door VDO.

TachoDataCheck inplannen

Altijd een partner in jouw buurt

Actueel

  • Producten en training

    Regel het online

    Shop
  • Advies en ondersteuning

    Wij houden je op de hoogte van regelgeving, producten, technieken, beurzen, seminars en trainingen

    Aanmelden voor nieuwsbrief