VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

Inspectie ILT

Zekerheid bij controle

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT of ILENT) is een dienstonderdeel van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De ILT bewaakt en stimuleert de naleving van wet- en regelgeving voor een veilige en duurzame leefomgeving en transport. Als transportbedrijf of chauffeur is de kans dan ook groot dat je op enig moment te maken krijgt met een inspectie van de ILENT. 

Controle op het juist gebruik van de digitale tachograaf is een belangrijk onderwerp voor de ILT. Tachograaffraude moet hiermee voorkomen worden en er vinden dan ook regelmatig geplande, maar ook ongeplande controles plaats. Op de website van ILT vind je meer informatie over de controle door de inspecteurs van de ILT.

Wij merken dat transportondernemers zich afvragen of zij voldoen aan de regelgeving van de ILT en of de tachograafdata op de juiste manier wordt beheerd en geanalyseerd. Aangezien de ILT is geautoriseerd om boetes op te leggen bij overtredingen van bijvoorbeeld rij- en rusttijden. 

Boetes van de ILT

Zowel de ILT, politie als de marechaussee kan wanneer zij constateren dat de tachograaf niet (juist) gebruikt wordt boetes opleggen die kunnen oplopen tot wel €1500,00.

In februari controleerde de ILT 221 chauffeurs, 47 van deze chauffeurs voldeden niet aan de eisen en werd een boete opgelegd.

 inspectie ilt

 

Inspectie Leefomgeving en Transport Controles

De Inspectie Leefomgeving en Transport ziet er op toe dat vrachtwagenchauffeurs en ondernemers de regels naleven op het gebied van veilig vervoer en arbeidsomstandigheden. Dit doet zij door het houden van controles langs de kant van de weg en door administratiecontroles bij bedrijven. Hierbij moet tachograafdata beschikbaar zijn en voldoen aan de regels.

Wil jij zeker weten dat je data voldoet aan de inspectie van ILT? Laat dan een TachoDataCheck uitvoeren door VDO.

Gebruik de VDO tachograaf

VDO is een bedrijfsonderdeel van Continental Corporation en biedt dan ook veel meer dan een oplossing voor het naleven van de Rijtijdenwet. Met de VDO tachograaf en oplossingen helpen wij je te voldoen  aan de normen van de ILT. Daarnaast kan je met onze oplossingen ook je wagenparkbeheer optimaliseren. Je hebt meer grip op je wagenpark en het optimaliseren van je transportplanning. VDO informeert je graag over het analyseren en verwerken van al je tachodata. Aan de hand van onze adviezen maak je het wagenparkbeheer inzichtelijk. Zo voldoe je niet alleen aan de Rijtijdenwet, maar haal je ook het beste uit je wagenpark.

TachoDataCheck inplannen

Altijd een partner in jouw buurt

Actueel