VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

Over VDO

VDO – A Trademark of the Continental Corporation

Het merk VDO is onderdeel van de business unit Commercial Vehicles & Services (CVS) van Continental AG. In Nederland is het merk VDO vertegenwoordigd met een verkoopkantoor in Eindhoven onder de naam Continental Automotive Trading Nederland B.V. Het bedrijf richt zich specifiek op producten, systemen en services voor de markt van commerciele en speciale voertuigen.

Het uitgebreide VDO-productportfolio bestaat onder andere uit:

  • Tachografen
  • Downloadoplossingen
  • Software
  • Trainingen
  • Boordcomputers
  • Sensoren
  • Instrumentatie
  • Dashboards

 

Managing Director Rob Tamse voert met veel enthousiasme de dagelijkse leiding over de organisatie van VDO Nederland.

 

Meer dan 80 jaar ervaring
Samen met de moederorganisatie Continental, kan het merk VDO bogen op meer dan 80 jaar ervaring in de ontwikkeling en productie van producten die voertuigen veiliger, schoner, zuiniger en efficiënter maken. VDO levert o.a. aan Original Equipment Manufacturers, de Independant Aftermarket en gespecialiseerde werkplaatsen. Met innovatiekracht en hoogstaande kwaliteit wist het merk zich met diverse producten te vestigen als de technologie- en marktleider, bijvoorbeeld in het tachograafsegment.

 

Over Continental

Continental ontwikkelt intelligente technologieën en services voor het duurzame en ‘connected’ vervoer van personen en goederen. Opgericht in 1871, biedt het bedrijf veilige, efficiënte, intelligente en betaalbare oplossingen voor voertuigen, machines, verkeer en transport. In 2018 behaalde Continental een omzet van circa € 44,4 miljard en heeft op dit moment ongeveer 240.000 medewerkers in 60 landen.

Information Management en Intelligent Transportation Systems vormen het hart van Vehicle Networking and Information (VNI) , dat een breed scala aan producten biedt voor uiteenlopende voertuigen. Het productportfolio omvat instrument(clusters), multifunctionele displays en head-up displays, controle-units, elektronische auto- en bandeninformatiesystemen, radio's, infotainment systemen, invoerapparatuur en bedieningspanelen, climate control units, telematica-oplossingen en -diensten, software en dashboards. Continental Interior biedt werkgelegenheid aan meer dan 43.000 mensen en behaalde in 2017 een omzet van circa € 9,3 miljard.

Binnen de Interior-divisie komt de business unit Commercial Vehicles & Services tegemoet aan de specifieke eisen rondom commerciële voertuigen, speciale voertuigen en de aftermarket sector. Een wereldwijd netwerk van verkoop- en dienstverlenende bedrijven zorgt ervoor dat Continental altijd bij de klant in de buurt zit. De business unit is verantwoordelijk voor de productmerken Continental, VDO, ATE, Galfer en Barum dat tezamen een breed portfolio vormt in elektronische producten, systemen en diensten voor commerciële en speciale voertuigen, componenten voor gespecialiseerde werkplaatsen, reserveonderdelen voor de vervangingsmarkt en Original Equipment Services na het einde van serieproductie van voertuigfabrikanten.

VDO Continental

Altijd een partner in jouw buurt

Actueel