VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

’TIS-Web® als dashboard voor naleving tachograafregels’

Geplaatst: 11-05-2020

Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij Visser. Dat gaat op voor het zorgvuldig en volgens afspraak leveren van zendingen, maar ook voor het naleven van de arbeids- rij- en rusttijden. Met tachograafdata-software VDO TIS-Web® en in samenwerking met VDO-partner, A1 Automotive, heeft Visser de afgelopen jaren het afhandelen van de tachograafadministratie en het naleven van de arbeids-, rij- en rusttijden op een hoog niveau gekregen.

 

Correct gedrag

Johan Frentz, Logistiek Manager & Kwaliteitsmanager: “TIS-Web® is ons dashboard voor alles wat de tachograaf aangaat. We draaien diverse rapportages uit het systeem zoals het hiaten-rapport, activiteiten bestuurder per dag-rapport, overzicht van bestuurdersovertredingen en tachograaf-gebeurtenissen. Al deze data dient uiteindelijk om onze chauffeurs zodanig op te leiden, geïnformeerd te houden en te ondersteunen, zodat zij correct met de tachograaf omgaan. Om een cultuur te krijgen waarin iedereen de regels volgt en de tachograaf correct bedient, moet je wel de nodige tijd investeren. We zijn daarin intensief opgetrokken met A1 Automotive.”

 

Er is iets aan te doen

Ramon Beket, directeur A1 Automotive: “De boetes voor rij en tachograafovertredingen en -fraude zijn ongekend hoog. Daarom is het verbazend dat er nog steeds transporteurs zijn die wel de tachograafdata verzamelen, maar niet kijken naar de inhoud of überhaupt de data in kunnen zien. Dit betekent dat het rijgedrag van chauffeurs of het gebruik van de (slimme) digitale tachograaf niet gecontroleerd wordt, terwijl dit een wettelijke verplichting is.

De inspectie (ILT) is nu op een punt gekomen dat zij zegt dat het niet meer uit maakt of je met de tachograaf fraudeert of onbewust incorrect gebruikt, de boetes zijn even hoog.

De ervaring van A1 Automotive is dat gemiddeld 9 van de 10 overtredingen veroorzaakt worden door onjuiste bediening en/of onjuist gebruik van de tachograaf. Het controleren van deze data is dus van groot belang voor alle transporteur en kan enorme financiële gevolgen hebben bij een bedrijfsinspectie.

Het goede nieuws is: Daar kunnen we net als bij Visser samen iets aan te doen!”

 

Strakke cyclus

Johan: “Op basis van de rapporten uit TIS-Web® zijn we heel nadrukkelijk het gesprek aangegaan met onze chauffeurs. We hebben met hen verkend waar de problemen zitten. Dan kom je erachter dat veel chauffeurs heel gemotiveerd zijn om hun werk goed te doen: dus zendingen op tijd afleveren. Het is alleen jammer als je net een stad inrijdt waar het verkeer vaststaat en dat je daardoor over je rijtijd heengaat. In veel gevallen hebben we ze moeten vragen om een klein stapje terug te doen, zodat we als bedrijf op de naleving van de arbeids- rij en rusttijden twee stappen vooruit konden doen. Samen met A1 Automotive zijn we onze chauffeurs gaan trainen en houden hen continu op de hoogte van de data die wij in TIS-Web® zien. We hebben een beleid gecreëerd van informeren, begeleiden, evalueren en consequenties stellen: die cyclus maakt dat je het strak krijgt. Zo hebben we enorme stappen kunnen zetten. De gesprekken hebben we inmiddels eigenlijk niet meer nodig.” 

 

Samenwerken ILenT

Inmiddels staat het beleid omtrent het naleven van de arbeids-, rij- rusttijden bij Visser als een huis. Samen met A1 Automotive besloot Visser de volgende stap te zetten: de samenwerking aangaan met ILenT. Het samenwerkings-convenant dat voorheen gehanteerd werd, bestaat inmiddels niet meer. De Inspectie werkt voortaan met systeemtoezicht. Op basis van de organisatie om het naleven van wetgeving te borgen heeft Visser bewezen voldoende sturing te geven aan correcte naleving van onder andere de arbeids- rij- en rusttijden.

 

Sterke partners

Arie van Iperen, accountmanager Continental/VDO: “Deze samenwerking laat goed zien, dat we niet alleen een softwarepakket leveren met een handleiding. We hebben sterke partners in de markt die klanten ook echt kunnen begeleiden bij het professionaliseren van alle processen rondom de tachograaf. Het is natuurlijk super als je net als Visser een niveau bereikt dat je kunt samenwerken met ILenT.”

« Nieuwsoverzicht