VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

Bevoegdheid Tachograaftechnicus 2017

Geplaatst: 09-08-2016

Zoals u mogelijk al heeft vernomen moeten uw medewerkers die de tachografen activeren, kalibreren en controleren, vanaf 1 januari 2017 in het bezit zijn van een diploma "bevoegdheid tachograaftechnicus". Iedere technicus moet dan ook voor die tijd een examen afleggen om zijn of haar bevoegdheid te behouden.

Aangezien het examen vooral geënt zal zijn op theoretische kennis (de verordeningen) is het van groot belang uw mensen daar goed op voor te bereiden. Continental/VDO verzorgt als leverancier van tachografen en werkplaatsapparatuur diverse trainingen.

De training

De tachograaftechnicus opfristraining heeft als doel werkplaatsmedewerkers, die in het bezit zijn van een RDW-erkend certificaat voor het ijken van digitale tachografen, op te frissen met actuele kennis. Hierdoor voorkomen zij belangrijke fouten tijdens het kalibreren en uitlezen van de apparatuur en kunnen ze sneller en effectiever werken. Tevens worden ze goed voorbereid op het IBKI examen welke aansluitend afgenomen zal worden.

Na het behalen van de bevoegdheid ontvangt men een bevoegdheidspas met pincode, welke vanaf 1 januari 2017 vereist is om meldingen in het RDW-register te kunnen doen.
Deze "bevoegdheid Tachograaftechnicus" is vier jaar geldig waarna opnieuw examen gedaan moet worden.

Gezien het korte tijdsbestek en de grote vraag, raden wij u aan zo spoedig mogelijk in te schrijven. U kunt zich vanaf nu aanmelden voor de tachograaftechnicus opfristraining.

Meer informatie

In 2016 nog een training gevolgd? Bekijk of u in aanmerking komt voor de POWER opfristraining.

Meer informatie POWER opfristraining

Wilt u beschikbare data en locaties bekijken?

Direct een training inplannen

« Nieuwsoverzicht