VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

Bevoegdheidspas

Geplaatst: 06-06-2016

“De som onzer kennis bestaat uit wat wij geleerd en wat wij vergeten hebben” [Quote: M. von Ebner-Eschenbach]. Deze wijze woorden sluiten perfect aan bij de invoering van de persoonsgebonden bevoegdheidspas voor werkplaatspersoneel die in hun dagelijkse werk belast zijn met werkzaamheden aan de tachograaf en wettelijke ijkingen. Zij worden immers geacht altijd op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van tachografen, wet- en regelgeving. Wat vergeten is, moet weer worden bijgespijkerd. Dit zal vanaf 1 januari 2017 geborgd gaan worden middels een bevoegdheidspas welke men na het geslaagd afleggen van een examen in bezit krijgt. Deze pas dient vervolgens elke 4 jaar verlengd te worden. Na invoering van de bevoegdheidspas zullen alle werkzaamheden aan of verbandhoudende met tachografen, zoals het ijken en het afmelden bij de RDW, uitsluitend mogen worden uitgevoerd door installateurs in het bezit van deze pas.

Continental/VDO, leverancier van tachografen, heeft jarenlange ervaring op het gebied van het geven van praktijkgerichte (opfris)trainingen welke voldoen aan alle gestelde eisen. Zowel qua wetgeving als praktische inhoud. Door het volgen van deze trainingen valt u straks zeker niet buiten de boot en blijft je kennis goed op peil. Succes verzekerd!

Momenteel zijn de gesprekken rondom het invoeren van de bevoegdheidspas nog in volle gang. Indien er nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden, zul je via onze nieuwsbrief of speciale serviceberichten op de hoogte gehouden worden.

klas

« Nieuwsoverzicht