VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

BlueCan adapter leest Externe DSRC parameters eenvoudig uit

Geplaatst: 25-03-2020

Het serienummer van de DSRC module is een wettelijke parameter dat tijdens het (periodieke) ijken uitgelezen dient te worden en verplicht op het ijkcertificaat moet zijn vermeld.

Bij VDO tachografen zit de DSRC meter in de tachograaf en daarmee is het serienummer van de DSRC module gelijk aan dat van de tachograaf. Bij andere merken tachografen, waaronder die van Stoneridge, wordt de DSRC module separaat geleverd.

BlueCAN Adapter
Met de BlueCAN adapter is het nu mogelijk om het serienummer en het productienummer van de externe DSRC module van andere merk tachograaf leveranciers via CAN uit te lezen. (Niet alle externe DSRC modules kunnen visueel goed uitgelezen worden als gevolg van de plek waar de unit is ingebouwd)  Om deze functie te gebruiken, is een bijbehorende licentie (2910002349400) vereist.

 

Figuur 1: BlueCAN module en externe DSRC module van Stoneridge (noot: BlueCAN foto nog een Beta model. De uiteindelijke kleurstelling is blauw).

 

Bestelinformatie:

Artikelnummer: 2910002364000


Artikelomschrijving:  BlueCAN kit 

Het artikel is al te bestellen. Begin tweede kwartaal van dit jaar zullen de BlueCAN adapters worden uitgeleverd.

 

Systeemvereisten:

Om gebruik te kunnen maken van de BlueCAN kit zijn de volgende onderdelen vereist:

  1. Artikel 2910002364000 : BlueCAN kit
  2. WST Software 4.3.5 of hoger. Indien de Workshop Tab niet met deze software is uitgerust, wordt dit geïnitieerd door Workshop Tab te herstarten.
  3. Licentie: 2910002349400: Feature Pack 4.3. Deze licentie is standaard beschikbaar voor werkplaatsen aangesloten bij het DTCO 4.0 Ready concept.
  4. Hierna dient de BlueCAN gepaard te worden met de Workshop Tab

 

Werking (beknopt overzicht):

Omdat een externe DSRC module op het voertuig A-CAN of C-CAN is aangesloten, wordt een complete kabelboomaansluiting geleverd inclusief een schakelaar. Je sluit zowel de A-CAN als de C-CAN connectorkabels aan en met behulp van een microswitch, kun je schakelen tussen beide CAN-bussen. Indien je al van tevoren weet op welke CAN-bus de externe DSRC module is aangesloten zet je de schakelaar direct op CAN1 (A) of CAN2 (C).

De Slimme Tachograaf MOET geactiveerd zijn (KITAS 2185 is dus gekoppeld) en er moet een werkplaatskaart in de tachograaf zijn geplaatst. Verder dient de tachograaf in zijn kalibratiemodus te staan. Dit gebeurt indien de werkplaatskaart minimaal 30 seconden lang ingevoerd is in de tachograaf.

Een aantal schermen hieronder leggen uit hoe dit in zijn werking gaat.

Figuur 2 - BlueCAN heeft verbinding

Figuur 3 – Uitlezen van de parameters

Voorwaarde voor het uitlezen van het serienummer en de productiedatum is dat de tachograaf geactiveerd moeten zijn en  in kalibratiemodus moet staan (met ingevoerde wekplaatskaart), langer dan 30 seconden.

 

Figuur 4 : Uitgelezen DSRC parameters en waarden overnemen

Als de DSRC parameters zijn uitgelezen worden deze getoond in de blauwe kaders. Controleer deze op juistheid (indien mogelijk). Door op de blauwe verwijzingen te klikken, worden ze overgenomen in de DSRC instellingen.

Let op:  de waarden zijn hierna alleen overgenomen, maar nog niet bewaard. Dit wordt getoond in figuur 5.

 

Figuur 5 – Overgenomen waarden bewaren


Als de getoonde waarden zijn overgenomen dient men nog op “Schrijven” te klikken om de waarden in de tachograaf op te slaan.

« Nieuwsoverzicht