VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

Continental op de IAA 2022 in Hannover

Geplaatst: 27-09-2022

Terug van weggeweest

Na twee jaren waarin geen beurzen mochten worden georganiseerd vindt dit jaar weer als vanouds de IAA Transportation plaats in Hannover. Er worden meer dan 250.000 bezoekers verwacht van 19 t/m 25 september. Continental presenteert op een centrale plek in hal 12 (stand C29) diverse innovaties en een breed portfolio aan producten, technologieën en digitale oplossingen.

Sprekende tachograaf
Speciale aandacht is er voor VDO Link en de sprekende tachograaf. De startup ZeKju heeft namelijk een platform ontwikkeld dat chauffeurs helpt om te voldoen aan hun wettelijke verplichtingen. Het platform maakt gebruik van real-time tachograafdata, beschikbaar in de Cloud via VDO Link. Als een chauffeur zich heeft geregistreerd met zijn bestuurderskaart kan hij zijn smartphone gebruiken om zich aan te melden bij de sprekende tachograaf, met behulp van een QR-code. Vervolgens krijgt hij een boodschap op zijn telefoon (bijv. via Whatsapp) als zich een situatie voordoet waar hij extra moet opletten om te blijven voldoen aan zijn verplichtingen. Bijvoorbeeld na een grensovergang: een boodschap op zijn telefoon kan hem dan eraan herinneren dat hij de landcode in zijn tachograaf moet aanpassen. Maar ook kan hij kijken naar korte training video’s.

“Bijna alle chauffeurs hebben een smartphone, maar meestal zitten ze er niet op te wachten om nóg een extra app te downloaden”,  zegt Thorsten Stuke, co-founder van ZeKju. “Wij zijn ervan overtuigd dat de boodschappen die ze van de sprekende tachograaf kunnen krijgen op hun bestaande apps (zoals Whatsapp) hen helpen bij de uitoefening van hun beroep”. En er is een extra voordeel voor bedrijven met veel internationale chauffeurs: de sprekende tachograaf kan boodschappen sturen in maar liefst 19 verschillende talen.

VDO Link en de sprekende tachograaf worden uitgebreid gedemonstreerd op de stand van Continental. In de eerste dagen na opening waren er al veel bezoekers. Bijgaande foto's geven een eerste impressie.

 

Beurs informatie

  • Datum: 19 t/m 25 september 2022
  • Locatie: Deutsche Messe Hannover
  • Stand: Hal 12 – Stand C29  

 

Foto 1 - Sfeerimpressie van de stand

Foto 2 - Dr. Ismail Dagli, Head of Business Area Smart Mobility, presenteert VDO Link en de sprekende tachograaf aan geïnteresseerde bezoekers          

 Foto 3 - VDO Link en de sprekende tachograaf

« Nieuwsoverzicht