VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

DTCO Opfristrainingen – een openbaring voor veel tachograaftechnici

Geplaatst: 07-07-2022

Zoals in het RDW handboek is omschreven [in het hoofdstuk ‘Algemeen’]: “Om werkzaamheden te kunnen verrichten aan een tachograaf is het raadzaam om uw kennis op peil te brengen en te houden. Regelmatig bijscholing is daarom aan te bevelen”.

Confucius(1) zei ooit “mensen struikelen niet over bergen, maar over molshopen”.  En dat gebeurt in de praktijk maar al te vaak. Veel deelnemers aan de Opfristrainingen komen bij ons omdat ze hun erkenning bijna kwijt waren geraakt. 
Tijdens een ijking zijn er immers wel 15 molshopen waar je over zou kunnen struikelen, waarbij elke fout gemiddeld 2 strafpunten oplevert. Als je over alles bent gestruikeld heb je dus 30 strafpunten te pakken, wat betekent dat je al 3x je bevoegdheid bent kwijtgeraakt. Gelukkig kun je met een training de puntjes weer op de ‘i’ zetten.

Ook in het vakblad van de RDW wordt benadrukt dat werken aan de tachograaf een serieuze zaak is en dat er zeer secuur gewerkt moet worden. Foutjes liggen nu eenmaal om de hoek,  en een teveel aan fouten kan grote consequenties hebben aangezien in de digitale tachograaf alles wordt vastgelegd.

Op de VDO-Academy worden ook de doorgewinterde tachograaftechnici op een leuke en interactieve manier uitgedaagd op het gebied van kennis, worden de laatste zaken behandeld betreffende wetgeving, ijkgereedschap en informatie. Ook zal er worden ingegaan op wat er in nabije toekomst nog komen gaat en wat dit voor de tachograaftechnicus betekent.

Met behulp van de VDO WorkshopTab wordt het ijkproces d.m.v. de kalibratiewizard in zijn geheel doorlopen. Hierbij komt elke variabele aan bod, waarom deze er is en waarom je hem wel of niet moet of mag gebruiken. Geen enkele stap in het ijkproces wordt overgeslagen. Er wordt gebruik gemaakt van de VDO WorkshopTab, echte tachografen, KITAS-gevers en DSRC-meters zodat een ijking waarheidsgetrouw en in zijn geheel kan worden uitgevoerd.
De WorkshopTab wordt trouwens altijd automatisch voorzien van software-updates, dus daar heb je geen omkijken naar.

 

Figuur 1 – Ijken m.b.v. echte werkplaatsapparatuur

Zelfs bij de doorgewinterde tachograaftechnici die dagelijks ijkingen uitvoeren horen we na afloop van de training vaak “oh, dat was ik alweer vergeten”, “toch iets geleerd dat ik niet wist”, “dat dat allemaal kon, dat wist ik niet”. Maar bovenal horen we: “dat was een leuke en informatieve training”.

 

Duur en locatie van de trainingen

VDO Academy Locaties: Eindhoven, Breda, Apeldoorn, Alphen ad Rijn (voor contact, zie hieronder)
Duur: 1 dagdeel, inclusief lunch.

 

Korting op opfristrainingen

Is je werkplaats een officiële DTCO Ready werkplaats (4.0 of 4.1), dan krijg je per WorkshopTab de mogelijkheid om elke 2 jaar 2 tachograaftechnici gratis naar de opfristraining te sturen. De rest van je medewerkers ontvangen standaard 15% korting op deze training.

 

Interesse om deel te nemen aan deze training?

De opfristrainingen worden regionaal georganiseerd door onze VDO geautoriseerde partners. Ben je aangesloten bij één van deze partners, neem dan contact daarmee op. Bij voldoende deelnemers worden de data van de trainingen automatisch aan je bekend gemaakt. Ben je niet aangesloten bij één van onze partners, neem dan gerust contact op met een partner bij jou in de buurt. Zie daarvoor de onderstaande lijst.

 

 VDO Partner 

Locatie 

Telefoon 

Mail 

Smart Tacho Solutions

Alphen ad Rijn 

0172 748950

info@smarttacho.nl 

A1 Automotive 

Apeldoorn

055 3030043

sales@a1automotive.nl

Info Instruments

Breda

076 5961140     

info@info-instruments.com 

AA Equipment Support 

Helmond 

0492 525717 

info@aa-equipment.nl

CKO Parts 

Weert 

076 5964853 

info@cko-parts.com

Tachograph Telematic Solutions     

Zuid Scharwoude      

085 0185590

info@tachograaf-webshop.nl   

Bakker Services en Solutions

Zuid Scharwoude

085 0137980 

info@vdo-webshop.nl

(1) Chinese filosoof en politicus die leefde van 551 tot 479 vC.

« Nieuwsoverzicht