VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

Hoe goed kent u TIS-Web®?

Geplaatst: 28-06-2016

Ten tijde van toenemende digitalisering wordt het toezicht vergemakkelijkt en is het ook mede daardoor dat de bedrijfscontroles door de ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) geïntensiveerd kunnen worden.

U doet er dus goed aan om alert te blijven op alle veranderingen en daarmee (onnodige) boetes te minimaliseren. Met TIS-Web® opfristrainingen blijft u op de hoogte van de laatste wijzigingen zodat u te allen tijde bent voorbereid. Wilt u uw kennis over TIS-Web® weer op peil te brengen? aan het einde van dit artikel vindt u een link naar het aanmeldingsformulier.

Het volgen van TIS-Web® opfristrainingen brengt direct voordelen met zich mee:

  • Tot wel 75% minder boetes langs de weg.
  • Minder en lagere boetes bij een bedrijfscontrole.

 

Wat biedt een TIS-Web® opfristraining? Hieronder een greep uit de onderwerpen:

1. Sinds het vervallen van het patronaal attest (verlofbriefje) per 2 maart 2015 moeten chauffeurs alle activiteiten (rust/pauze/werkzaamheden), welke ze hebben uitgevoerd zónder gebruik van een bestuurderspas, handmatig toevoegen.

  • Controle van de uitgevoerde activiteiten;
  • Controle van de handmatig ingevoerde gegevens.

2. Sinds 2 maart 2016 is een werkplaats verplicht gebeurtenissen en fouten, welke kunnen wijzen op manipulatie, te melden bij de RDW in plaats van het uitsluitend vastleggen ervan. Aangezien de RDW nauw samenwerkt met de ILT kan dit tot een bedrijfscontrole leiden.

3. Zelf controleren op manipulatie en voorkomen van fouten Sinds 2015 is de ILT gestart met digitaal toezicht en intensievere bedrijfscontroles.

  • Analyseren of u en uw bestuurders aan alle wettelijke aspecten voldoen;
  • Herkennen van (onbewuste) overtredingen en het rijden zonder tachograaf- of bestuurderskaart;
  • Controleren op volledigheid van de beschikbare data (geen hiaten).

 

 JA! ik heb interesse in een TIS-Web opfristraining

« Nieuwsoverzicht