VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

Met de vlam in de pijp….

Geplaatst: 02-03-2017

Je kent je brandstofverbruik maar al te goed. En kosten voor brandstof zijn zeker niet mals. Wanneer we de vele media mogen geloven wordt een goede rijstijl beloond met een brandstofbesparing van 7 tot 10%.

Ieder heeft zijn eigen rijstijl en het is een feit dat hoe beter je rijstijl is, hoe meer er bespaart wordt op brandstof. En dan hebben we het nog niet over besparen in de portemonnee met betrekking tot onderhoudskosten.

Met zuinig rijden verdien je dus geld en het rekensommetje is makkelijk gemaakt. Met de huidige dieselprijs en een gemiddelde van bijvoorbeeld 4500km per maand komt men al gauw (ver) over de 2 ton op jaarbasis, per voertuig, aan alleen al brandstofkosten. Met 1% besparing heb je dus feitelijk al € 2K in-the-pocket en met 10% besparing is dat zelfs € 20K. Met andere woorden, hoe beter de rijstijl hoe meer je terug verdient.

 

Reken maar uit voor je gehele wagenpark. Snel terugverdiend toch?

Daarom biedt Continental/VDO met proConnect een programma aan om rijstijl analyses te maken en verbeterprogramma’s te implementeren, samen met jouw chauffeurs. Op frequente basis wordt management informatie afgegeven om de vorderingen te laten zien en te bespreken.

Voortaan dus met de vlam in de pijp zuinig door de Brennerpas.

Wil je meer weten over geld besparen op brandstof? Wij staan je graag te woord van 21 t/m 23 maart aanstaande op Transport Compleet in Hardenberg (Hal 1, nr. 124)

Of neem direct contact met ons op

 

 

« Nieuwsoverzicht