VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

Met het nieuwe TIS-Web 5.0 heb jij alles onder controle

Geplaatst: 28-11-2019

Wie kent hem nog? Charles Ruijs de Beerenbrouck. Bij de introductie van de allereerste tachograaf, toen nog de ‘autograaf’ genoemd, was de heer Ruijs de Beerenbrouck de premier van Nederland. In het jaar 1921 welteverstaan. Diverse modellen tachografen deden in de periode daarna hun intrede en naarmate de tijd verstreek namen economische belangen binnen Europa toe en moest meten nauwkeuriger en eerlijker worden. En zodoende werd de eerste digitale tachograaf in 2006 een feit. Wie toen premier was? Dat zal menigeen nog vers in het geheugen zitten. Inderdaad, Jan-Peter Balkenende. Nu - 13 jaar, 3 kabinetten en vele digitale uitdagingen verder - is er de nieuwe generatie tachografen: De Slimme Tachograaf. Deze keer met, je raadt het al, Mark Rutte aan het roer van ons land.

 

Analoge schijfjes analyseren, dat was nog eens een sport, maar die tijden zijn ook veranderd in dit digitale tijdperk. Tot de digitale bit aan toe kan alles worden geregistreerd, kan de overheid er boetes aan toekennen en allerlei programma’s kunnen de data analyseren om te bekijken of je wel aan de wetgeving (Europees en nationaal) heeft voldaan. Om deze complexe data inzichtelijk te maken voor de transporteur heeft Continental/VDO het data bewaar- en analyseprogramma op de markt gebracht: TIS-Web®.  Stammende uit de beginperiode van de digitale tachograaf was er na de introductie van de slimme tachograaf ook in deze hoek een vernieuwing nodig. En deze is er! TIS-Web® 5.0. Want de slimme tachograaf is meer dan alleen nog maar een tachograaf. Het is slim omdat de tachograaf meer moet registeren, voor meer doeleinden ingezet moet (kunnen) worden en moet ‘future proof’ zijn. Ondersteunende softwareplatformen dienen met deze ontwikkelingen rekening te houden.

 

Welkom bij het nieuwe TIS-Web® 5.0

 

Wat is het nieuwe TIS-Web®?

 

 Nieuwe interface

 • De nieuwe interface van TIS-Web® is modern vormgegeven en erg gebruiksvriendelijk
 • De aandachtspunten van je organisatie op één overzichtelijk dashboard
 • Uitermate eenvoudig in gebruik
 • Zeer snel rapportages en overzichten genereren door schaalbare servercapaciteit

 

 Volledige controle

 • Het nieuwe overzichtelijke dashboard geeft in één oogopslag alle belangrijke zaken weer
 • Alleen aandacht geven aan die punten die aandacht vragen
 • Bepaal waar je over geïnformeerd wilt worden en stel je eigen rapportages samen
 • Je hele wagenpark op slechts één rapportage inzichtelijk, geen rapportage limieten
 • Alarmmeldingen op het dashboard
 • Overtredingen beoordeeld op nationaal niveau
 • Boete indicaties van alle Europese landen via de boetecatalogus (in ontwikkeling)

 

 Klaar voor de toekomst

 • Loop voorop en ga zorgeloos de toekomst in
 • Ondersteunt zowel Annex 1B als Annex 1C tachograafbestanden
 • Integratie met meer dan 40 fleetmanagement systemen mogelijk
 • Verfijndere rapportages afgestemd op jouw behoefte

 

 

Navigeren is een koud kunstje

Figuur 2 - Navigatie

De nieuwe interface van TIS-Web® is modern en strak vormgegeven. Daarnaast intuïtief en  gebruiksvriendelijk. Met gebruik van nieuwe schaalbare servers zijn de prestaties van hoog niveau en worden rapporten en overzichten, zelfs met een grote dataset, in no-time gegenereerd.

 

Direct een gepersonaliseerd overzicht

Kant en klare en zelf in te richten widgets (ofwel applicaties op je dashboard) voor alle belangrijke zaken in één overzicht. Overtredingen, download herinneringen, ontbrekende archiefdata en geregistreerde fouten en gebeurtenissen worden overzichtelijk weergegeven. Direct actie nemen? Op alarmmeldingen voor fouten of gebreken kan direct actie worden ondernomen.

 

Figuur 3 - Duidelijke dashboards met statistieken en notificaties

 

Altijd op de hoogte

Notificaties houden je continu op de hoogte van geconstateerde afwijkingen. Dit kan onder andere voor download herinneringen, ontbrekende archiefdata, foutmeldingen tachograaf, rijden zonder ingevoerde bestuurderskaart, rijden zonder landinvoer, ontbrekende manuele invoer, niet geregistreerde bestuurderskaarten etc.

Zo kun je direct actie ondernemen en sturen waar nodig.

 

Figuur 4 - Notificaties

 

Is je data compleet?

Figuur 5 - Heldere archief overzichten en hiaatmeldingen

 

Het ontbreken van data kan resulteren in torenhoge boetes. De controle op de compleetheid van je data is daarom van groot belang. Met heldere overzichten en kleuren is direct duidelijk of de data op orde is. Door het aanklikken van de overzichten heb je direct inzage in de details.

 

Meten is weten

Meer dan 18 voertuig- en bestuurdersrapporten voor overtredingen, download herinneringen, kilometerstanden, snelheidsprofielen, fouten en gebeurtenissen zijn beschikbaar in diverse Europese talen. Wil je deze overzichten op een vaste frequentie ontvangen? Dan is e-mail rapportage voor nagenoeg alle rapportvormen beschikbaar.

Figuur 6 - Rapporten

 

Voertuigen en bestuurders onder de loep

In één weergave van een werkdag worden alle inbreuken, fouten en gebeurtenissen gedetailleerd weergegeven.

 

Figuur 7 - Bestuurderactiviteiten

 

Met het nieuwe TIS-Web® 5.0 ben je niet alleen nu verzekerd van juiste archivering en analyse van tachograaf data. Ook voor toekomstige ITS-features (Intelligente Transport Systemen), cabotage regelingen en voor verdere integratie van de tachograaf als blackbox, ben je met TIS-Web® 5.0 er nu al van verzekerd dat ook in de toekomst je data is gewaarborgd.

 

Wil jij vanaf nu de touwtjes in handen hebben en regeren over je tachograafdata? Neem dan contact op met één van onze geautoriseerde partners.

 

Contact

 

 

« Nieuwsoverzicht