VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

Persbericht - Agritechnica 2023: NightViu, premium verlichting voor agrarische sector

Geplaatst: 11-10-2023

  • DLG-keurmerk voor NightViu Working Lights voor gebruik in landbouwvoertuigen
  • Flexibele premium werklampen bieden meer veiligheid en efficiëntie in agrarische sector
  • Meer lumen, maar met hetzelfde stroomverbruik als conventionele lampen
  • Slimme en duurzame oplossingen van Continental voor de landbouw op AgritechnicaNightViu, premium verlichting van Continental voor de agrarische sector

Onder het motto "Our Smart Farming. For Your Harvest of Tomorrow" presenteert technologie-bedrijf Continental dit jaar op de Agritechnica een breed scala aan producten en digitale oplossingen voor de landbouw. De nieuwe NightViu-verlichtingsserie is één van de Agritechnica-hoogtepunten. De uniforme verlichting van hoge (auto)kwaliteit, speciaal ontworpen voor gebruik in de landbouw, biedt een beter zicht en daardoor meer veiligheid en efficiëntie. Onlangs werden NightViu-lampen onderworpen aan een gebruikstest, om na te gaan of ze voldeden aan de certificeringseisen van de Duitse landbouwvereniging (DLG). En ze slaagden met vlag en wimpel! De NightViu-verlichting voldeed gemakkelijk aan -en overtrof in veel gevallen zelfs aanzienlijk- de DLG-standaard in alle testcriteria en kreeg het officiële "DLG-goedgekeurd" zegel. NightViu scoorde bijzonder goed in de categorieën lichtefficiëntie en schok- en trillingsbestendigheid, en de DLG-experts gaven NightViu hoge punten voor bescherming tegen stof en vocht.

 

Meer veiligheid, maximale flexibiliteit, minimale complexiteit

"Met onze werklampen kunnen we veel betekenen voor de veiligheid van mens en machine in het veld en op het erf, in situaties met slechte lichtomstandigheden," zegt Rob Tamse, managing director van Continental Automotive Trading Nederland. "We zijn erg blij dat dit nu ook is erkend door de onafhankelijke experts van DLG."

Tijdens het oogstseizoen werken mensen over de hele wereld vaak nog lang nadat de zon al is ondergegaan, waardoor het des te belangrijker is om optimale verlichting te hebben. De vaak moeilijke omgevingsomstandigheden bij agrarische werkzaamheden stellen dan ook hoge eisen aan de efficiëntie, kwaliteit en robuustheid van mechanische en elektrische componenten.

 

Meer licht per watt

De werklampen uit de NightViu-serie hebben een slim reflectorlensontwerp met zes krachtige LED's en vier afdeklenzen. Met ongeveer 100 lumen per watt hebben deze LED-lampen een grotere lichtefficiëntie dan veel van de momenteel verkrijgbare LED's voor landbouwapparatuur. De DLG-test heeft dit ook bevestigd. Dit betekent niet alleen dat de werklampen efficiënter zijn, maar zorgt er ook voor dat de gevoelige voertuigelektronica wordt beschermd en dat kortsluiting door overmatig stroomverbruik niet kan voorkomen. De verkrijgbare lichtstroom varieert tussen 1500, 2500, 3500 en 4500 lumen, met specifieke lichtbundels voor het werkgebied rondom het voertuig, van dichtbij tot veraf, van zeer gecentreerde puntverlichting tot schijnwerperverlichting en van breed tot ultrabreed. "In de ultrabrede modus krijgen we één lux licht op 25 meter in een 90 meter breed gebied - en dat is uniek in de huidige industrie," legt Rob Tamse uit. In het algemeen verhoogt dit de helderheid in de hoeken, aan de zijkanten en aan het einde van het verlichte gebied.

Continental maakt gebruik van een uniek, bijzonder flexibel behuizingsconcept waardoor de vier verschillende lichtstroomopties en lichtpatronen vrij gecombineerd kunnen worden zonder dat er meer dan één behuizingsontwerp nodig is. De aluminium behuizingen zijn ontworpen voor gebruik in het terrein, dus ze zijn beschermd tegen water en stof tot ten minste de IP6K8-norm. De lampen zijn ook bestand tegen temperaturen tussen -40 en +90 graden Celsius en doorstaan trillingstesten tot 12 g rms. Na de prestaties van NightViu grondig te hebben getest, beoordeelde de DLG de werklampen als volgt: "NightViu werklampen worden aanbevolen voor zware omstandigheden, zoals in de landbouw." Het flexibele installatiesysteem van de lampen voor standaard of zware montage maakt ook montage achteraf op veel verschillende posities op voertuigen mogelijk.

 

Agritechnica 2023

Op stand A19 van Continental in hal 20 ligt de focus op toekomstgerichte technologieën, zoals AI-gebaseerde systemen, autonome mobiele robotoplossingen, sensoren en bandentechnologieën die zorgen voor meer duurzaamheid, veiligheid en efficiëntie op de boerderij, in de kas en op het veld. Zo wordt de slimme boerderij van de toekomst nu al realiteit voor boeren.

Agritechnica, 's werelds toonaangevende beurs voor landbouwtechnologie, vindt plaats van 12 tot 18 november 2023 in Hannover, Duitsland.

« Nieuwsoverzicht

Voor jou ook gevonden: