VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

PERSBERICHT: Continental lanceert handige TPMS Go servicetool

Geplaatst: 19-04-2019

  • Snelle controle en programmering van bijna alle bandenspanningssensoren
  • TPMS Go is praktisch, robuust en economisch

 

Eindhoven, april 2019 - Continental / VDO brengt een nieuwe, universele servicetool voor bandenspanning-controlesystemen (TPMS oftewel Tire Pressure Monitoring Systems) op de markt. Met het VDO TPMS Go-handheld kunnen werkplaatsen alle gangbare universele sensoren voor auto's programmeren én nagenoeg elke TPMS-sensor op de markt uitlezen. TPMS Go biedt de belangrijkste functies voor services op het gebied van bandenspanning in een uiterst compact en praktisch ontwerp. TPMS Go is daarmee een waardevolle aanvulling op uitgebreide diagnose-apparatuur of een betaalbare first-choice servicetool.

 

Filip Kevilj, Productmanager TPMS Tools bij Continental: “Ons doel is om garages en werkplaatsen de juiste tools te bieden voor accuraat, prettig en efficiënt werken. Met de TPMS Go bieden we een handzame tool voor werkplaatsen die services op het gebied van bandenspanning in hun portfolio hebben of willen toevoegen. TPMS Go is een zeer praktisch instrument dat bovendien altijd beschikt over de meest actuele informatie-database.”

 

Uitgebreide database, intuïtieve interface

De TPMS Go kan diverse data weergeven zoals het ID van de TPMS-sensor, de batterijstatus, luchttemperatuur van de band en de bandenspanning. Werkplaatsen die al een TPMS-diagnose-instrument gebruiken, zoals de TPMS Pro, zullen in TPMS Go nog steeds voordelen ervaren. Waar TPMS Pro enkele extra opties biedt, zoals het leren van sensoren via de OBD II-interface, is TPMS Go bijzonder praktisch en ideaal als tweede diagnose-instrument, bijvoorbeeld voor een snelle controle tijdens de ontvangst van het voertuig of als het grotere TPMS-instrument voor een ander voertuig wordt gebruikt.

 

 

 

VDO TPMS Go heeft een uitgebreide, ingebouwde database die een schat aan informatie biedt over TPMS-sensoren, zoals ID-nummers van reserveonderdelen en het koppel. De database omvat alle OE-sensoren wereldwijd en ook de meest voorkomende universele sensoren. Dankzij het compacte, robuuste ontwerp en de eenvoudige, gemakkelijk te begrijpen gebruikersinterface, maakt de TPMS Go het werk van technici een stuk eenvoudiger. Met TPMS Go kunnen zij snel en flexibel werken. Het uitvoeren van een snelle check van de bandenspanning terwijl de auto nog op de parkeerplaats staat is een hiervan een praktisch voorbeeld.

 

Update-licentie voor twee jaar voor alle gangbare merken sensoren

TPMS Go blijft continu up-to-date. Het apparaat ontvangt maandelijkse database-updates, dus het heeft altijd de nieuwste protocollen en informatie over de voertuigmodellen en sensoren.  Gebruikers kunnen de updates via de computer op het apparaat zetten. In tegenstelling tot aanbieders van vergelijkbare systemen, zit bij de aanschaf ook een tweejarige licentie voor updates voor alle gangbare en programmeerbare merken sensoren.

« Nieuwsoverzicht