VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

Persbericht: VDO breidt dealernetwerk uit én voor op slimme tachograaf

Geplaatst: 12-10-2018

 

  • 5 geautoriseerde VDO Partners in Business in Nederland
  • Meer dan 450 Tachograaf Service Partners
  • Gerichte trainingen via VDO Academy
  • Allemaal op weg naar ‘DTCO 4.0 Ready’

 

Eindhoven, 11 oktober 2018 - Met de komst van de nieuwe slimme tachograaf van VDO (DTCO 4.0) gaat er het nodige veranderen in de transportwereld. Vooruitlopend op de ontwikkelingen, past Continental Automotive Trading Nederland bv zijn dealernetwerk in Nederland aan en breidt deze uit. Daarbij worden de dealers via intensieve trainingen, kennissessies en productdocumentatie voorbereid op het werken met de DTCO 4.0.

 

Rob Tamse, managing director Continental Automotive Trading Nederland bv: “De transportmarkt zal vanaf medio 2019 gaan werken met de DTCO 4.0. Deze nieuwe slimme tachograaf biedt allerlei extra functionaliteiten. Zo wordt het mogelijk voor overheidsinstanties om de tachograaf op afstand uit te lezen terwijl het voertuig rondrijdt en bewaart de DTCO 4.0 iedere drie uur de GPS-posities van de truck. Dit betekent ook dat het inbouwen, testen en ijken van de tachograaf nieuwe stappen kent en om nieuwe apparatuur vraagt. Verder zijn er allerlei accessoires verkrijgbaar die het werken met de tachograaf vergemakkelijken.”

 

Het dealerschap vraagt om actuele kennis over de nieuwe producten en diensten. Continental / VDO wil zijn dealers goed voorbereiden op de veranderingen. Daarvoor is onder andere het servicepakket ‘DTCO 4.0 Ready’ in de maak. In november zal Continental / VDO een aantal kennissessies houden voor iedereen die werkt en gaat werken met de nieuwe tachograaf (zie: www.vdonl.nl/nieuws/kennissessie__slimme_tachograaf).

 

Partners in Business

De (nieuwe) geautoriseerde VDO Partners in Business in Nederland zijn gespecialiseerde bedrijven die voldoen aan alle nieuwe eisen die Continental / VDO hieraan stelt. Zo zijn zij op de hoogte van alle ontwikkelingen en vereisten rondom de nieuwe slimme tachograaf. Tevens hebben zij uitgebreide ervaring in de truckmarkt, zijn servicegericht en hebben een efficiënte werkwijze. Onderdelen waar Continental / VDO veel waarde aan hecht. De nieuwe dealers heten dan ook niet voor niets VDO Partners in Business. De Partners in Business zijn:

  • A1 Automotive te Apeldoorn
  • Smart Tacho Solutions te Alphen aan de Rijn
  • Info Instruments te Breda en Swalmen
  • AA Equipment te Helmond en Heemskerk

Daarbij vervult Swagerman Services (te Sint-Pancras) met de webwinkel: vdo.webshop een online dealerfunctie voor VDO producten. Continental Automotive werkt zelf gericht aan de soepele invoering van de DTCO 4.0 bij truckfabrikanten.

 

 

Tachograaf Service Partners

Naast de officiële dealers heeft Continental / VDO een uitgebreid netwerk van meer dan 450 Tachograaf Service Partners (TSP) door heel Nederland. Deze zijn getraind en gecertificeerd om inbouw, onderhoud, ijken en reparatie van (digitale) tachografen te verzorgen. Alle TSP’s zijn vindbaar op vdonl.nl via de Dealer Locator. 

 

VDO Academy

Via VDO Academy biedt Continental / VDO met partner Matracs gerichte trainingen aan werkplaatsen, ijkmeesters en chauffeurs voor het werken aan en met de digitale tachograaf. De komende maanden krijgt de DCTO 4.0 een vertaling naar de trainingen. Dankzij de CCV-erkenning kunnen chauffeurs de trainingen (of een deel daarvan) meenemen in hun opleidingsuren voor Code 95.  

 

De invoering van DTCO 4.0 is een omvangrijke operatie. Is de tachograaf eenmaal ingevoerd dan biedt dat grote voordelen. Doordat autoriteiten op afstand kunnen uitlezen, zal dat leiden tot minder stops voor controles onderweg. Bovendien verzamelt de slimme tachograaf allerlei informatie die fleetmanagers kunnen inzetten om hun operatie effectiever en efficiënter te maken.

    

 

 

« Nieuwsoverzicht