VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

Persbericht: VDO introduceert nieuwe SmartTerminal voor downloaden tachograafgegevens

Geplaatst: 10-12-2019

PERSBERICHT

 

Met wifi en touchscreen

VDO introduceert nieuwe SmartTerminal voor downloaden tachograafgegevens

  • VDO SmartTerminal-kaartlezer gereed voor tweede generatie chauffeurskaarten
  • Standalone-oplossing die 24/7 toegankelijk is voor chauffeurs
  • Eenvoudige bediening vergemakkelijkt gebruik

 

Eindhoven, december 2019 - Continental introduceert een nieuwe kaartlezer voor chauffeurskaarten en downloadkeys op de markt: VDO SmartTerminal. Deze nieuwste generatie standalone-uitleesapparatuur voor tachograafdata, vervangt de DLT Pro-download-terminal. Dankzij het grote touchscreen is VDO SmartTerminal gemakkelijk te bedienen en zorgt wifi voor een eenvoudige gegevensoverdracht van terminal naar computer.

 

Dankzij deze toekomstbestendige oplossing kunnen wagenparken gemakkelijk aan al hun wettelijke verplichtingen voldoen, van downloaden tot archiveren en visualiseren van massaopslag- en tachograafgegevens. Uiteraard is het systeem ook geschikt voor de nieuwe DTCO 4.0 intelligente tachograaf. Het apparaat is ontworpen om eerste en tweede generatie chauffeurskaarten te lezen. De ontwikkelaars hebben het softwareontwerp bovendien intuïtiever gemaakt. VDO SmartTerminal is vanaf begin december 2019 verkrijgbaar bij de vakspecialist of via de VDO Webshop.

VDO Webshop  

 

Meer transparantie voor de chauffeur

VDO SmartTerminal is de enige standalone-oplossing op de markt die geen operationele computer op de achtergrond vereist om chauffeurskaarten en downloadkeys te lezen. De terminal kan op een tafel worden gezet of aan een muur worden bevestigd, in de chauffeursruimte, receptie of de kantine. Dit biedt chauffeurs en fleetowners meer flexibiliteit, waarbij de chauffeurs op elk gewenst moment zelf de tachograafdata kunnen uitlezen van het massageheugen en de chauffeurskaart, onafhankelijk van kantooruren. De chauffeurskaart of downloadkey steek je eenvoudig in de terminal, waarna de gegevens op het display worden getoond en direct naar VDO SmartTerminal worden gedownload.

 

Touchscreen en Wifi

Het nieuwe robuuste 7-inch touchscreen en het intuïtieve navigatiemenu maken de downloadprocedure kinderlijk eenvoudig en razendsnel. De kaart wordt geplaatst, het downloaden begint onmiddellijk en licht- of geluidssignalen informeren de gebruiker als er een handeling nodig is. Ook is het mogelijk om op de terminal individuele activiteiten en rijbewijzen van chauffeurs te controleren. Praktisch: als er een taal is ingesteld op de chauffeurskaart zal de SmartTerminal automatisch het menu in die taal openen. Er zijn 29 talen beschikbaar.

 

Snel en eenvoudige gegevensoverdracht van tachograaf naar wagenparkcomputer

Dankzij wifi kunnen fleetowners nu nog eenvoudiger en veel sneller gegevens draadloos verzenden van de VDO SmartTerminal naar het bedrijfsnetwerk. De bekende USB- en ethernet-interfaces blijven gehandhaafd. Door het Automatic Uploader-overdrachtsprotocol zijn de gegevens met één klik eveneens beschikbaar in de VDO TIS-Web wagenparkbeheersoftware, waarmee wagenparkbeheerders een breed scala aan analyses kunnen uitvoeren, wat hun werk efficiënter en effectiever maakt.

 

Het herziene softwareontwerp van VDO SmartTerminal sluit naadloos aan op de nieuwste TIS-Web 5.0-versie. De twee oplossingen die zijn ontworpen voor de DTCO 4.0, bieden hiermee een eenvoudige en prettige geïntegreerde bediening in het dagelijks gebruik. Om diefstal tegen te gaan heeft Continental de VDO SmartTerminal uitgerust met een Kensington-slot.

 

Een Quick Start Guide helpt gebruikers de VDO SmartTerminal snel en gemakkelijk in te stellen. Als er meerdere apparaten zijn geïnstalleerd, kunnen de instellingen bovendien worden gekopieerd en alle terminals in slechts enkele seconden naast elkaar worden gebruikt. Bedrijven met meerdere locaties kunnen de gegevens die de verschillende terminals verzamelen, centraal beheren.

 

 

 

 

 

 

« Nieuwsoverzicht