VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

proConnect Special

Geplaatst: 30-09-2016

Verkoop geen ‘nee’ meer aan uw klant

Heeft u ook zo’n hekel aan het transporteren van “lucht”? Al helemaal als dat voorkomen had kunnen worden? Ontevreden klanten is het ergste wat u als transportbedrijf kan overkomen. Met proConnect is dat verleden tijd.

Met de nieuwe telematicaoplossing proConnect heeft u gestructureerd overzicht van de beschikbare vrachten en chauffeurs. Inzicht in beschikbare vrachtruimte in combinatie met beschikbare rijtijden is essentiële informatie voor een planner, wij begrijpen dat bij Continental/VDO.

Wij helpen u op weg en laten u graag vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van proConnect.

 

Neem contact met mij op

 

Houd laad- en lostijden van uw voertuigen zo kort mogelijk.

Het voertuig is reeds gearriveerd, maar uw mensen of materialen staan nog niet klaar. Voorkom dat voertuigen onnodig lang moeten wachten, want tijd is immers geld.

Tijd levert geld op.

Hoe korter uw voertuigen op een laad- en losplek staan, hoe eerder ze weer onderweg zijn. Zo optimaliseert u de efficiëntie en inzetbaarheid van uw voertuigen. En dat levert geld op.

Met proConnect Track and Trace volgt u in één oogopslag alle voertuigen en u bent nooit het overzicht kwijt. Sterker nog, u kunt rasters aanbrengen op de kaart die een gebied afbakenen, waarvan u automatisch een seintje ontvangt wanneer een voertuig de raster passeert en het gebied binnenkomt of verlaat: geofencing.

 

figuur 1: Volledig overzicht wie waar is geweest en voor hoe lang.

Door deze geofences kunt u exact bepalen wanneer het voertuig op de plaats van bestemming aan komt en kunt u tijdig uw personeel mobiliseren. Niet alleen bij u, maar ook bij uw klant.

Wat bij u kan, kan bij uw klant ook. Het is namelijk mogelijk om per mail of sms automatische notificaties te verzenden en zo uw klant te informeren over de naderende vracht. Dat verhoogt niet alleen de efficiëntie, maar ook de klanttevredenheid.

figuur 2: Mobiliseer tijdig uw personeel. Dit kan mbv het inzetten van Geofences

Niet meer in de knoei met de Rijtijdenwet

Heeft u aan uw klant beloofd vandaag nog een vracht te lossen, maar  blijkt de chauffeur door zijn rijtijden heen te zijn? Dan moet u alsnog de klant ‘nee’ verkopen of het zorgt voor een onnodige overtreding en de rest van de planning komt eveneens onder druk te staan. Beschikbare rijtijden zijn kostbaar en daar wilt u zo efficiënt mogelijk gebruik van maken. proConnect helpt u deze situtaties te vermijden door real-time inzicht.

 

figuur 3: grafisch weergegeven - resterende rijtijden van chauffeurs

figuur 4: Genereer rapporten met een actueel (en real-time) overzicht van de resterende rijtijden van uw chauffeurs

Breng uw brandstofkosten omlaag

Met de dagelijkse variatie in transport, gewicht, afstand, voertuigtype enzovoort is brandstofverbruik vaak lastig meetbaar. Terwijl u ongetwijfeld weet  dat bewust rijden geld oplevert. Bevinden deze handvatten zich binnen uw handbereik en kunt u uw personeel sturen op bewuster rijden?

Meten = weten. Deze uitdrukking is zeker van toepassing op het gebied van beschikbare voertuigdata. Er komen een heleboel gegevens uit uw voertuig en dit kan best overweldigend zijn. U voelt zich misschien genoodzaakt om alles in één keer aan te pakken en te vergelijken of ermee te gaan rekenen. Toch, ondanks de hoeveelheid aan data en grafieken, is het verstandig één handvat per keer aan te pakken. Zaken waarvan u zeker weet dat als het verbeterd, het altijd leidt tot besparing. proConnect reikt u onder andere de volgende handvatten aan:

  • Bevorderen van het gebruik van cruisecontrol
  • Verminderen van stationair draaien van de motor
  • Sturen op onnodig hard optrekken of hard remmen
  • Stimuleren van uitrollen/uitdrijven?

Door deze elementen één voor één aan te pakken kunt u reëel sturen op het verminderen van de kosten op brandstof en zelfs op onderhoud.

Wij helpen u op weg en laten u graag vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van proConnect.

Dashbord proConnect

Enthousiast over deze krachtige tool? Dan helpen wij u op weg en laten u graag vrijblijvend kennis maken met de mogelijkheden van proConnect.

 

 

« Nieuwsoverzicht