VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

Slimme download oplossing met proConnect

Geplaatst: 28-11-2019

Met de toenemende druk op transporteurs en steeds hoger wordende boetes, wordt het betrouwbaar en met regelmaat downloaden van tachograafdata steeds belangrijker. Dit kan volledig automatisch, maar voor velen is dit nog onbekend terrein.

Met telematica systeem proConnect wordt dit onbekende terrein een bekende route.

 

Het allerbelangrijkste is het veiligstellen van tachograafdata. Heeft mijn tachograaf de juiste bedrijfs lock-in? Wordt mijn data wel uit de tachograaf opgehaald? Werkt mijn apparatuur correct en kan ik bij mijn data komen? Allemaal valide vragen die door proConnect worden beantwoordt.

Maar er kan veel meer. Nu er via de tachograaf wordt gecommuniceerd ben je niet alleen zeker van het ophalen en bewaren van bestanden, maar heb je volledig inzicht in de resterende rijtijden van je chauffeurs. Dit alles met één druk op de knop.

 

Veilige data overdracht en opslag

Het allerbelangrijkste is het veilig stellen van je tachograafdata. Via beveiligde verbindingen wordt data opgeslagen in een versleutelde omgeving waar je te allen tijde bij kunt. Voor zeker 10 jaar lang is deze data opgeslagen. Met het versleuteld opslaan voldoe je aan de wettelijke bewaarplicht van tachograafdata. Deze kun je eenvoudig downloaden naar je eigen computer.

Figuur 1 - Bestanden via een veilige verbinding in je proConnect omgeving

 

Is je tachograafdata wel in orde?

Met het opslaan van tachograafdata weet je nog niet of er een boete risico boven het hoofd hangt. In dit geval biedt Continental/VDO tachograafdata analysesoftware TIS-Web aan, waar de data door proConnect automatisch naartoe wordt verzonden. In proConnect zelf blijven de bestanden te allen tijde bewaard.

 

Overzicht resterende rijtijden van je chauffeurs

Naast het veilig opslaan van je tachograafdata biedt proConnect meer. proConnect staat in verbinding met de tachografen van je chauffeurs en live data van de resterende rijtijden kan opgevraagd worden op het moment je het menu oproept. Via het rapportenmenu kan deze data ook worden geprint.

Dit kan reuze handig zijn als je wilt weten of de betreffemde chauffeur nog ingepland kan worden.

 

Figuur 2 - Resterende rijtijd overzicht

 

In één overzicht is duidelijk zichtbaar wat de nog resterende rijtijden (dagelijks, wekelijks en tweewekelijks) zijn. Mocht de tachograaf aangeven dat de rijtijd bijna wordt overschreden, wordt dit getoond in het overzicht. Bij chauffeurs die niet meer rijden is de eindtijd van de laatste rit getoond en voor chauffeurs die nog rijden, wordt vermeld dat deze nog onderweg is. Bij de laatste categorie kunnen de huidige rijtijden dus nog veranderen.

 

Voorwaarden voor het tonen van resterende rijtijden

Resterende rijtijden zijn tachograafmerk onafhankelijk, maar de tachografen dienen wel uitgerust te zijn met de VDO Counter (rij- en  rusttijdencalculator) en counter gegevens dienen vrijgegeven te zijn op de CAN bus (niet alle OE merken geven deze parameters vrij en kunnen alleen door werkplaatsapparatuur en licenties vrijgegeven worden).

 

Wil je er meer uit halen?

Wil je weten waar je voertuigen zijn of wanneer ze bij een klant zijn aangekomen of de duur van het bezoek bij een klant? Dit en meer kan ook. Het modulaire proConnect systeem biedt meer mogelijkheden naast het downloaden van tachograafdata. De volgende modules kunnen extra aangeboden worden :

Module Track & Trace : Volgen van voertuigen, locatierapporten, geofencing, ritten overzicht, digitale ritten registratie (bijtelling). Deze module kan ook gebruikt worden voor de kleinere, niet tachograafplichtige, voertuigen in je wagenpark. Kortom, één oplossing voor het gehele wagenpark.

Module Fleet Management System (FMS): Meten is weten. Door middel van het uitlezen van voertuigparameters kan aan elke knop gedraaid worden om brandstof te besparen.

 

« Nieuwsoverzicht