VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

Sluitende digitale rittenregistratie voor al je bedrijfswagens

Geplaatst: 06-06-2017

Het proConnect systeem is opgebouwd vanuit het sluitend maken van ritregistratie en voldoet aan de regels van het keurmerk digitale rittenregistratie m.b.t. betrouwbaarheid en privacybescherming.

Bewijslast

Controles, camerabeelden, snelheidsovertredingen (vooral de tijdstippen waarop en locaties). Op velerlei wijze wordt informatie uitgewisseld over voertuigen. Deze informatie wordt ook gebruikt om de naleving voor privé/ zakelijk gebruik van voertuigen. Met name om de “Verklaring geen privé gebruik auto”, “Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto” of “eindheffing” te controleren. Als de inspecteur het vermoeden heeft dat bedrijfswagens voor privédoeleinden worden gebruikt, wordt er contact gezocht met de werkgever en de werknemer. Indien men niet kan aantonen dat de rit voor zakelijk doeleinden diende of heeft men geen sluitende rittenregistratie, dan volgt er een naheffing.

proConnect houdt alle ritten bij, hoe en waar er is gereden, wanneer is afgeweken van de standaard routes (in geval van wegafsluitingen), hoeveel kilometers er is gereden en wat de aard van de rit was (woon/werk, zakelijk of privé). Elke rit kan verrijkt worden met extra data, bijvoorbeeld agenda gegevens om aan te geven waar de rit voor bedoeld was. Ook houdt proConnect bij hoeveel kilometers al zakelijk of privé gereden zijn om onder de grens van 500 privé kilometers te blijven.

Aan de hand van sommige verklaringen is het volgens de Belastingdienst dus niet altijd nodig om een sluitende rittenregistratie te onderhouden. Toch is het verstandig deze functie erop na te houden in het geval je te maken krijgt met een inspectie waarin getwijfeld wordt over het gebruik van de bedrijfswagens.

 Sluitende rittenregistratie

proConnect biedt meer

Naast het voeren van een sluitende kilometeradministratie biedt proConnect de mogelijkheid al je voertuigen te volgen en gewaarschuwd te worden wanneer voertuigen aankomen en vertrekken bij een locatie. Ook is het een uitstekend instrument om de efficiëntie van de voertuigen te analyseren. Sta ik te lang stil bij een klant? Gebruik ik de voertuigen effectief in de beschikbare uren? Rijden mijn chauffeurs wel netjes? En voor de zwaardere voertuigen is er ook de mogelijkheid voor het op afstand downloaden van tachograafbestanden en het uitlezen van voertuiggegevens.

Wil je meer weten over proConnect? Vraag direct meer informatie aan

« Nieuwsoverzicht