VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

TachoDataCheck – Op weg naar boetevrij transport

Geplaatst: 06-04-2017

Je hebt vaak een volledig overzicht van alle ins en outs van je voertuig en je weet ook tot op de eurocent welke kosten hiermee gemoeid zijn. Maar in je voertuig zit een tachograaf die tot op de minuut nauwkeurig voertuig- en chauffeursgegevens registreert. Hoe goed is je inzicht in deze data en heb je enig idee wat overtredingen je mogelijk kunnen gaan kosten? Alleen voldoen aan de downloadplicht is helaas niet genoeg.

Kortom, weten waar de risico’s zitten is bittere noodzaak.

 

De ILT kan zomaar bij je op de stoep staan.

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) voert bedrijfsinspecties uit om tachograafdata te analyseren. Het kan dus zomaar zijn dat ook jouw bedrijf aan de beurt komt voor een controle. Zorg er daarom voor dat alle data altijd compleet en inzichtelijk is, zodat je je chauffeurs kunt helpen overtredingen te voorkomen en zo jouw bedrijf boetevrij door de controle komt. Kijk voor meer informatie ook op: www.ilent.nl.

 

 ''De mogelijke boete die ons te wachten stond was behoorlijk confronterend,

we dachten alles toch wel goed op orde te hebben''

 

Bij nagenoeg alle controles blijken transporteurs voor nare gevolgen te staan. Onverwachte, vaak torenhoge boetes. De internationale wetgeving is jammer genoeg vrij complex en tegelijkertijd wordt van chauffeurs verwacht dat ze volledig op de hoogte zijn. Dit is in de dagelijkse praktijk toch niet zo makkelijk. We zien vaak de juiste wil en houding ten opzichte van alle verplichtingen en richtlijnen, maar helaas blijkt dat in vele gevallen tachograafdata minder goed op orde is dan vooraf gedacht. En dat is natuurlijk enorm confronterend. Dat bleek ook wel uit een analyse die wij uitvoerden bij een van onze relaties, waarbij we moesten constateren dat er een risico bestond op een boete van bijna € 70.000,00 over een periode van slechts 1 maand!

“De mogelijke boete die ons te wachten stond was behoorlijk confronterend, we dachten alles goed op orde te hebben. We weten nu in ieder geval waar we op moeten letten en met een periodieke analyse kan ik de interne processen verbeteren  en ons beter voorbereiden op toekomstige controles door de overheid”.

 

 

Continental/VDO biedt daarom nu de TachoDataCheck aan, waarbij we je data volledig analyseren op hiaten en risico’s. Deze worden in beeld gebracht en er wordt een inschatting gegeven van de consequenties bij een controle door de ILT. Zo schetsen we een betrouwbaar beeld van enerzijds verbeterpunten en anderzijds ook zaken die wél goed gaan. Kortom, belangrijke informatie om te bepalen waar je aandacht het meest nodig is en inzicht in kansen om je onderneming winstgevender te maken. Met de TachoDataCheck gaan we in op de volgende zaken:

  • Controle op volledigheid van archiefdata (hiaten en conflicten)
  • Controle op gebeurtenissen en fouten van voertuigen
  • Controle op overtredingen en fouten van bestuurders
  • Controle op bediening van rust/arbeid in de digitale tachograaf (verhouding)
  • Controle op invoer landcodes
  • Risico analyse van overtredingen m.b.t. potentiële boeteoplegging

 

Interesse in de TachoDataCheck? Vul je gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

De TachoDataCheck is beschikbaar voor elk wagenpark ongeacht het aantal voertuigen en vanaf € 250,00.

 

Vraag hier je offerte aan

 

« Nieuwsoverzicht