VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

Tachograaf downloads inzichtelijk gemaakt in proConnect

Geplaatst: 06-07-2018

Wie een proConnect remote download oplossing heeft van Continental/VDO heeft volledige controle over gedownloade tachograafbestanden. Daarnaast worden de massa- en chauffeursbestanden tot wel 10 jaar lang bewaard. Let op dat dit geen analyse betreft van de bestanden, daar heb je analysesoftware voor nodig zoals TIS-Web® .

 

Downloadcockpit voor je data in één handig overzicht

In de downloadcockpit stel je je downloadinterval in van chauffeurs- en voertuigbestanden.

In het voertuigen- en chauffeursoverzicht is direct zichtbaar of downloads op tijd zijn uitgevoerd.

 

 

Bestanden gedownload binnen de ingestelde downloadtermijn

 

Bestanden niet gedownload binnen de ingestelde downloadtermijn maar nog binnen de wettelijke termijn

 

Bestanden niet gedownload en wettelijke termijn overschreden

Fig 1 : kleuren geven aan of download interval of wettelijke termijn is overschreden

 

Mocht een download niet gelukt zijn, dan geeft het statusbericht aan waarom dit niet het geval was, dit kan bijvoorbeeld “verkeerde lock-in” zijn.

 

Resterende rijtijdenrapport

Wanneer je werkt met tachografen waarbij de VDO Counter geactiveerd is (2.0a en hoger) dan biedt de tachograafomgeving ook de mogelijkheid om overzichtsrapporten met resterende rijtijden te genereren. Deze rapportage toont in één overzicht alle dagelijkse, wekelijkse en tweewekelijkse resterende rijtijden van één chauffeur, alle chauffeurs ofchauffeurs van een bepaalde vestiging. Het rapport is beschikbaar in de volgende formaten: .PDF, .CSV en .XML

 

Fig 2: voorbeeld resterende rijtijd- en verplichte rustrapportage

 

Automatische resterende rijtijdrapportage

Wil je deze rapporten met regelmaat in je emailbox ontvangen zonder in te hoeven loggen, dan is dat ook mogelijk. Bepaal de frequentie in dagen en het tijdstip waarop je het wilt ontvangen.

 

Bestanden 10 jaar in de cloud bewaard

De wet schrijft voor dat bestanden maar 2 jaar bewaard hoeven te blijven in verband met mogelijke controles. Toch is er behoefte (o.a. belastingtechnische redenen) om bestanden langer te bewaren. Met een exportknop kan een periode gekozen worden waarvan je bestanden naar je lokale harddisk wilt exporteren. En anders bewaren we ze veilig in de cloud voor je waar je altijd toegang toe hebt. Dit gaat alleen om opslag van data en geen analyse. Heb je een TIS-Web® abonnement, dan worden de bestanden automatisch voor je naar TIS-Web®  verstuurd. De bestanden in proConnect worden dan niet verwijderd.

 

Beheer van kentekens  en chauffeurs

Bij inbouw wordt direct het kenteken zichtbaar in proConnect en wordt meteen deel van de administratie. Zodra een voertuig uit dienst is, kun je deze direct deactiveren (archiveren).

Zodra een (nieuwe/bestaande/tijdelijke) chauffeur zijn kaart in de tachograaf invoert wordt hij geïdentificeerd. In proConnect kun je ook alle chauffeurs beheren.

Alle bestanden van gedeactiveerde voertuigen en/of chauffeurs blijven bewaard.

 

Uitbreidingsmogelijkheden

‘Tachograafdownload’ is één van de modules die beschikbaar is voor onze klanten. Wist je dat je deze module kunt uitbreiden naar track&trace inclusief digitale rittenregistratie?  Daarnaast hebben we ook de module ‘Brandstofverbruik’ en Rijstijlanalyse’. Met één druk op de knop kunnen wij deze voor je aanzetten. Om te proberen kunnen deze opties tijdelijk voor je worden geactiveerd (bij ‘Brandstof en rijstijlanalyse’ dient de hardware op FMS te zijn aangesloten).

 

Meer weten?

Meer weten over tachograaf remote downloadoplossingen?

Neem contact met ons op

« Nieuwsoverzicht