VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

Tachograaftechnicus examentraining

Geplaatst: 04-07-2017

De Tachograaftechnicus examentraining heeft als doel werkplaatsmedewerkers op de hoogte te brengen van actuele informatie en wijzigingen met betrekking tot tachografen en de daarbij behorende wet- en regelgeving. Daarnaast wordt ook de bestaande kennis weer opgefrist door oudere maar nog steeds van toepassing zijnde materie de revue te laten passeren, zodat het aansluitende examen met goed gevolg afgerond kan worden.

Nadat een Tachograaftechnicus het bevoegdheidsverlenging examen behaalt, ontvangt hij of zij een bevoegdheidspas met PIN code van het IBKI. Vanaf 1 januari 2017 is deze verplicht om in het RDW register een tachograafijking af te melden. Zonder deze bevoegdheidspas mag een Tachograaftechnicus niet ijken en/of afmelden!

 

Voor wie?

Deze training is speciaal voor werkplaatspersoneel van wie de bevoegdheidspas binnenkort verloopt. Alle veranderingen op het gebied van tachografen en wet- en regelgeving passeren de revue. De cursus wordt afgesloten d.m.v. een IBKI examen. Met het behalen van het examen zal de bevoegdheidspas worden verlengd met een geldigheidsduur van 4 jaar. 

 

Duur van de opleiding:

1 dag. De dag wordt afgesloten met het IBKI examen.

 

Doelstellingen van de training:

De training combineert theorie met praktijk.

Praktijkonderdeel: Opfrissen van alle benodigde bestaande en nieuwe zaken rondom tachografen, ijken en werkplaatssoftware. 

Doel van de theorie: Het opfrissen en eigen maken van (nieuwe) kennis van de meest belangrijke bepalingen uit het RDW handboek. De theorie wordt in het algemeen als zeer pittig beschouwd. Het is raadzaam om voor de training aandacht te besteden aan het handboek en deze goed door te nemen.

« Nieuwsoverzicht