VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

Terugblik op 2017

Geplaatst: 19-12-2017

Beste relaties,

Het einde van 2017 is in zicht – een mooi moment om terug te kijken op dit jaar en plannen te maken voor 2018.

2017 was in vele opzichten een topjaar voor Continental / VDO. We verwelkomden een groot aantal nieuwe klanten waarbij met name onze analysesoftware TIS-Web® centraal staat. Maar ook onze nieuwe fleetmanagementoplossing ProConnect werd bekender en wordt gezien als zeer waardevol als het gaat om écht efficiënt plannen van personeel en routes en monitoren van de gehele vloot in één platform. Kortom, de brug tussen zware en lichtere bedrijfsvoertuigen is geslagen!

Ook de uitdagingen in tachograafdata pakken we aan. Met onze recente diensten Data & Advies waarbij we analyses maken van alle relevante data, eenmalig of in abonnementsvorm, maken we het makkelijker en geven we inzicht in verbeterkansen en duiden we risico’s op boetes aan. En dat is niet alles… Samen met de klant gaat ons toegewijde en gemotiveerde team de uitdaging aan zijn/haar bedrijf slimmer en winstgevender te maken. Enerzijds middels advies van onze professionals en anderzijds met onze praktijkgerichte tachograaftrainingen van onze eigen VDO Academy. Want als tachograaffabrikant delen wij onze kennis en nieuwe informatie maar al te graag.

Met de nieuwe DTCO® 3.0 hebben we de weg naar de Smart Tacho (ofwel DTCO 4.0®) gebaand. Deze versie, in voorbereiding op de verplichtstelling van de Smart Tacho in 2019, biedt al enkele voordelen zoals een nieuwe printer, beter leesbaar display (ook in direct zonlicht) versnelde kaartinvoer, verbeterde downloadsnelheid van chauffeurskaarten en massageheugen en lager stroomverbruik. Anders gezegd, met de komst van de DTCO® 3.0 maken we de stap naar de Smart Tacho kleiner.

In 2018 zetten we de trend voort en zullen we verder ontwikkelen aan producten en diensten die de uitdagingen van de sector helpen het hoofd te bieden. Een vooruitblik:

Zoals hierboven al gezegd wordt er gewerkt aan de nieuwe DTCO® 4.0 conform nieuwe wetgeving welke voorzien zal zijn van allerlei gebruiksvriendelijke optimalisaties, zelf in te stellen parameters met een configuratie App, snellere afhandeling van data en nog veel meer. Het gebruik wordt dus comfortabeler en helpt kostbare fouten voorkomen.

In een steeds digitaler wordende wereld waarin we steeds meer willen doen in de vaak beperkt beschikbare tijd kan het niet anders dan dat ook Continental / VDO meedenkt in deze richting. Dat doen we al met oplossingen op het gebied van telematica, data beheren en advies, maar ook op het gebied van trainingen komen wij op korte termijn met dé online oplossing voor chauffeurs. Onze training U23 Nascholing Digitale Tachograaf, welke goed is voor 7 van de 35 uur Code 95 nascholing, komt naast de klassikale variant nu ook beschikbaar als combinatie online en klassikaal. Zo kan de chauffeur 4,5 uur zelf inplannen en online volgen wanneer het hem/haar uitkomt en de training afronden met 2,5 uur klassikale instructies.

Natuurlijk houden we jullie op de hoogte van nieuwe initiatieven en alles wat komen gaat. Houd onze websites en nieuwsbrieven daarvoor in de gaten.

Maar boven alles… Eerst even tijd voor bezinning. Tijd voor familie, vrienden en kennissen. Tijd om te ontspannen en te genieten. Het team van Continental / VDO wenst jou en je naasten hele prettige feestdagen, een spetterend uiteinde en alle goeds voor het nieuwe jaar.

Wij kijken uit naar een mooi 2018!

Rob Tamse

Managing Director

« Nieuwsoverzicht