VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

TrailerLinc: uw trailers altijd en overal in zicht

Geplaatst: 30-06-2017

Eindhoven, 8 juni 2017 – VDO heeft TrailerLinc geïntroduceerd, een nieuwe tracking-oplossing voor trailers. Dankzij TrailerLinc kunnen wagenparkbeheerders de locaties van hun trailers in één oogopslag zien. Dankzij deze permanente locatiecontrole zorgt TrailerLinc voor meer veiligheid en efficiëntie in transportmanagement. TrailerLinc werkt samen met softwarepakket VDO Fleetvisor.

 

Werkwijze

De trailer wordt door gekwalificeerd personeel uitgerust met een TrailerLinc-unit. Dit ‘kastje’ stuurt tot op de minuut nauwkeurig de gps-locatie van de trailer door naar VDO FleetVisor, een van de softwarepakketten voor wagenparkbeheer van VDO. Hierdoor kunnen wagenparkbeheerders en transportbedrijven de locatie van de trailer (en van het voertuig waaraan deze is bevestigd) controleren en de route vervolgens in realtime aanpassen. Dankzij TrailerLinc zijn foutmeldingen in de trailerlokalisatie verleden tijd.

 

Gemakkelijk inzichtelijk

Rob Tamse, Managing Director Continental Automotive Trading Nederland BV: “Wij ondersteunen bedrijven in het naleven van de wet- en regelgeving en in het goed en gemakkelijk managen van hun voertuigen, chauffeurs, logistiek en trailerbeheer. TrailerLinc maakt het verhaal rond. Dankzij deze eenvoudige tracking-oplossing kunnen transportbedrijven hun wagenpark nog beter beheren op een flexibele en economische manier.”

                                     

Vroege ontdekking van diefstal

Met VDO TrailerLinc hebben transporteurs 24/7 informatie over de locatie van hun trailers. Chauffeurs hoeven de TrailerLinc-unit niet zelf op de starten bij aanvang van hun route.

 

 

TrailerLinc is altijd actief en zendt haar positie door op vooraf bepaalde tijdstippen. Hoe vaak de locatie wordt bijgewerkt is afhankelijk van de actuele situatie. Als de trailer bijvoorbeeld ontkoppeld op het terrein staat, stuurt TrailerLinc elke 24 uur een signaal. Als deze aangesloten en in beweging is, stuurt het apparaat elke minuut de huidige positie door, waardoor de aankomsttijd bij de klant zeer nauwkeurig te bepalen is. Als de trailer in beweging is maar niet aan een bekende vrachtwagen is gekoppeld, krijgt de afdeling expeditie elk uur een bericht over de huidige locatie. Zo kan men bij een verdenking van diefstal snel handelen en zonder de trailer uit het oog te verliezen.

 

Doeltreffende techniek

TrailerLinc maakt gebruik van een geïntegreerde bewegingsdetector en een gps-sensor om de locatie, snelheid en gegevens van de trailer te verzamelen en zendt deze vervolgens naar VDO FleetVisor via het gsm-netwerk. Transporteurs zien de gegevens van de trailer en de bijbehorende trekker op hun scherm. VDO FleetVisor geeft eveneens inzicht in het aantal gereden kilometers en het gebruik van het voertuig. Daarmee levert het waardevolle data voor het plannen van onderhoud. De hardware van de TrailerLinc is robuust en waterdicht. De batterij laadt automatisch op wanneer de trailer in beweging is.

 

Een eenvoudige stap

TrailerLinc is een eenvoudige stap in het efficiënter, gemakkelijker én veiliger maken van fleetmanagement. Na een simpele installatie van TrailerLinc maken transportbedrijven direct gebruik van de voordelen van adequate tracking.

« Nieuwsoverzicht