VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

Voorkom boetes en hou je geld in eigen zak

Geplaatst: 02-03-2017

Je hebt vaak een volledig overzicht van alle ins en outs van je voertuig en je weet ook tot op de eurocent welke kosten hiermee gemoeid zijn. Maar in je voertuig zit een tachograaf die tot op de minuut nauwkeurig voertuig- en chauffeursgegevens registreert. Hoe goed is je inzicht in deze data en heb je enig idee wat overtredingen je gaan kosten?

Bij nagenoeg alle controles blijken transporteurs voor nare uitkomsten te staan. Onverwachte, vaak torenhoge boetes. De internationale wetgeving is jammer genoeg vrij complex en tegelijkertijd wordt van chauffeurs verwacht dat ze volledig op de hoogte zijn. Dit is in de dagelijkse praktijk toch niet zo makkelijk. We zien dan ook overal de juiste wil en houding ten opzichte van alle verplichtingen en richtlijnen, maar helaas is de tachograafdata in vele gevallen minder goed op orde dan vooraf gedacht. En dat is natuurlijk enorm confronterend.

Continental/VDO biedt daarom nu de TachoDataCheck aan, waarbij we je data volledig analyseren op hiaten en risico’s. Deze worden in beeld gebracht en er wordt een inschatting gegeven van de consequenties bij een controle door de ILT. Zo schetsen we een betrouwbaar beeld van enerzijds verbeterpunten en anderzijds ook zaken die wél goed gaan. Kortom, belangrijke informatie om te bepalen waar je aandacht het meest nodig is.

 

Heb je interesse en wil je meer weten over onze TachoDataCheck inclusief eventuele vervolgstappen? Kom langs op onze stand (Hal 1, nr. 124) tijdens Transport Compleet in Hardenberg

« Nieuwsoverzicht