VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

Voorkom verrassingen met het vernieuwde TIS-Web®

Geplaatst: 06-04-2021

 

Figuur 1: lees hier het volledige artikel van de ILT
 
“ILT scherpt handhaving rij- en rusttijden wegvervoer aan”
Dit staat boven een recente publicatie van Inspectie Leefomgeving & Transport. De ILT schrijft dat ze zich aanpassen aan de manier waarop andere Europese landen handhaven (ERRU). Het artikel past in een langere reeks van berichten over verscherpte controles van vrachtwagens. Daarbij worden opvallend veel overtredingen geconstateerd. Zorg daarom dat je tachograafdata en tachograafgebruik op orde is en voorkom verrassingen. Het volledig vernieuwde TIS-Web 5.0® biedt hiervoor de oplossing.

TIS-Web volledig vernieuwd: nieuwe functionaliteiten op een rij gezet
TIS-Web is volledig vernieuwd. Met versie 5.0 voegt het fleet management systeem nu nog meer functionaliteit toe om je te helpen bij correct tachograafgebruik. Daardoor ben je direct in staat om jouw organisatie daarop aan te sturen. Wij zetten de belangrijkste nieuwe functionaliteiten voor je op een rij.

Voldoe aan de mobility package en administreer de thuisbasis met het nieuwe TIS-Web
TIS-Web 5.0 volgt de wetgeving op de voet. Met de nieuwe mobility package regelgeving is het verplicht voor chauffeurs om elke 3 of 4 weken op hun thuisbasis te zijn (afhankelijk van de genoten weekendrusten). Daarnaast is er bij uitzondering extra rijtijd toegestaan om de thuisbasis te bereiken voorafgaand aan de wekelijkse rust. Met TIS-Web 5.0 is het mogelijk het adres van de thuisbasis van iedere chauffeur te administreren en op die manier dus te controleren.

Figuur 2: activeer mobility package en administreer de thuisbasis
  
Nieuw: TIS-Web 5.0 helpt je te focussen op waar het écht om gaat
Creëer rapporten aangepast aan je eigen wensen, met alleen die zaken die je aandacht behoeven. Kies op eenvoudige wijze uit de mogelijke incidenten zoals: hiaten & conflicten, tachograaf-problemen, gebeurtenissen & fouten of ‘Rijden zonder kaart’. Zo stel je zelf de rapportage samen, afgestemd op jouw behoeftes. TIS-Web 5.0 helpt je te focussen op waar het écht om gaat.

 

Figuur 3: voorbeeld van een zelf samengesteld rapport
 
 
Nieuw: informatie en achtergronden vanuit één centraal dashboard inzichtelijk
Het dashboard van TIS-Web 5.0 is uitgebreid: het is nu mogelijk om met één muisklik een aantal zaken nader te bekijken. Hiermee zoom je in op de onderliggende details. Deze details kunnen vervolgens in een rapport verwerkt worden. Dus zo heb je informatie en achtergronden vanuit één centraal dashboard inzichtelijk.

 Figuur 4: met één muisklik bekijk je ieder detail in het dashboard
 
Voldoe aan je download-verplichting: nu nog makkelijker met handig e-mail schema
TIS-Web 5.0 helpt te late downloads voorkomen door automatisch herinneringen te versturen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk jezelf of je collega’s eraan te herinneren de bestuurderskaart of voertuigdata te downloaden. Dit herinneringenrapport kan per e-mail worden verzonden. Het vernieuwde TIS-Web biedt een handig e-mail schema om deze terugkerende herinneringen te automatiseren. Dat neemt routinematig werk uit handen en helpt fouten te voorkomen.

Figuur 5: e-mail schema

Alles overzichtelijk grafisch weergegeven
Natuurlijk zijn er ook de vertrouwde grafische rapporten, zoals de tijdlijn met activiteiten per bestuurder en het grafische overzicht van hiaten en conflicten, nu ook beschikbaar voor voertuigen.

 

Figuur 6: activiteitengrafiek bestuurder

 

Figuur 7: overzicht van hiaten en conflicten

Meer weten over het nieuwe TIS-Web 5.0 en hoe het je kan helpen? Wij informeren je graag!
Meer informatie vind je op onze TIS-Web pagina. Of neem contact op met ons.

 

« Nieuwsoverzicht