VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

Workshop Tab– ondersteunt nu ook Intellic EFAS tachografen

Geplaatst: 07-09-2020

Een onderdeel van het ijkproces is het foutgeheugen uitlezen. Bij de meeste merken slimme tachograaf is dit gewoon mogelijk. Door een andere benadering hiervan bij Intellic EFAS tachografen, was het foutgeheugen bij die slimme tachografen niet toegankelijk. Software Release 4.4. lost dit op en kan voortaan elk merk tachograaf probleemloos en correct worden geijkt met de Workshop Tab van VDO.

 

Overige aanpassingen:

  • Prestatieverbetering: Na het opstarten van de Workshop Tab wordt de Windows Temp folder altijd geleegd.
    • Tip: Continental raadt aan de Workshop Tab regelmatig uit te zetten alvorens de tablet in de docking station te plaatsen. Dit zorgt voor betere prestaties en de mogelijkheid recente beschikbare downloads te installeren.
  • Overzicht van functies per licentie
  • Verbeterde help-functie bij DTCO® downloads
  • Rollenbank rem vast/los beschikbaar in elk kalibratiemenu.

 

Rem vast/los bediening

Figuur 1 – Rem vast/los nu vanuit elk menu toegankelijk

 

Nieuwe functies

Alle nieuwe functies zijn te activeren door middel van het activeren van licentie 2910002472600. Bij Geautoriseerde werkplaatsen Slimme Tachograaf  is deze licentie gratis geactiveerd.

 

CAN-bus testen

Met CAN-bus testen wordt gecontroleerd of de CAN-bus poort juist functioneert. Dit is een controlefunctie voor het geval er gebruik gemaakt wordt van fleetmanagement systemen of remote download apparatuur voor het op afstand downloaden van data.  Om dergelijke testen uit te kunnen voeren met de Workshop Tab is de BlueCan adapter nodig (art.nr. 2910002364000).

De CAN-bus Logging is een functie welke de CAN-bus ‘afluistert’. Daarna kan de log-data worden geëxporteerd  en met behulp van een CAN Analyser worden ingelezen en geanalyseerd (CAN analyser niet inbegrepen en verkrijgbaar via leverancier voor diagnoseapparatuur).

Met CAN-test / RDL-test test men de functie van de CAN-poort.

 

Tachograaf CAN Test

Figuur 2 – CAN en Remote Download (RDL) testen

 

Keuze herkalibratie of eerste installatie

Het ijkproces van een her-kalibratie en een eerste installatie wijken van elkaar af. De volgorde van kalibratiestappen wordt nu vereenvoudigd door vooraf in de wizard aan te geven of het om een reguliere (her)ijking gaat of om een eerste installatie.

 

Herkalibratie of eerste kalibratie keuze

Figuur 3 – Wizard instellen als her-kalibratie of eerste ijking.

 

« Nieuwsoverzicht