VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

Tachograafspecialist

Maximaal Rendement uit je Tachograaf

Zoek je een tachograaf waar je vele jaren mee vooruit kunt?

Als tachograafspecialist en fabrikant zijn wij al vele jaren actief in de markt van tachografen en beschikken we dan ook over veel kennis op dit gebied. VDO mag zich al jaren marktleider noemen in tachografen en je zult het apparaat dan ook in groten getale tegen komen in vrachtwagens en bussen.

Uiteraard volgen wij alle trends op de voet en vinden wij het vooral belangrijk om steeds voor te lopen bij ontwikkelingen. Hiermee zorgen wij voor meer gebruiksgemak en meer comfort voor de vrachtwagenchauffeur en voor logistieke afdelingen in bedrijven.

Contact opnemen

Tachograafdata opnemen

Alle data die de tachograaf verzameld is ontzettend waardevol. Hier gaan we erg zorgvuldig mee om. De tachograaf van VDO archiveert alle data uiterst zorgvuldig en veilig. De tachograaf registreert verschillende data:

  • Rij- en rusttijden van de chauffeurs
  • Afgelegde afstand en snelheid
  • Bestuurderskaart & werkzaamheden

Bovenstaande data is interessant voor de chauffeur om gemakkelijk inzicht te krijgen in het rijgedrag en zijn werkzaamheden. Zo ziet de chauffeur snel de resterende rijtijd. Voor de wagenparkbeheerder is het gemakkelijker om de transport in te plannen en te optimaliseren.

Tachograaf inbouwen

Een tachograaf mag alleen ingebouwd worden door een erkend tachograaf-installateur. Als tachograafspecialist heeft VDO Nederland diverse tachograaftechnici getraind zodat zij als geregistreerde installateurs de tachograaf kunnen inbouwen.

Na installatie wordt de tachograaf verzegeld met een installatieplaatje. Hierop staan alle gegevens van de installateur, de datum, kenteken, impulsgetal en de bandenmaat. Daarnaast wordt iedere twee jaar de tachograaf gecontroleerd en geijkt. Dit wordt vaak gedaan tijdens de verplichte Apk-keuring.

Tachograaf advies

Wil je graag op periodieke basis advies over het gebruiken van een tachograaf? Hiermee waarborg je dat de nodige controles op vaste momenten zorgvuldig worden uitgevoerd. Wij bieden een TachoDataCheck aan in abonnementsvorm.

Naar de Tachodatacheck

Altijd een partner in jouw buurt

Actueel

  • Advies en ondersteuning

    Wij houden je op de hoogte van regelgeving, producten, technieken, beurzen, seminars en trainingen

    Aanmelden voor nieuwsbrief