VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

VDO Tachograaf

Veiligheid en zekerheid onderweg

De digitale tachograaf is verplicht, maar tegelijkertijd onmisbaar voor chauffeurs van voertuigen en voertuigcombinaties boven de 3500 kg totaalgewicht volgens kenteken. Deze verplichting geldt ook voor de bestelauto met aanhangwagen en staat beschreven in de Europese rij- en rusttijdenregels die sinds 2006 gelden. Controle op naleving van deze regels vindt regelmatig plaats en het is dan ook belangrijk dat voertuigen beschikken over een goede digitale tachograaf.

VDO Tachograaf

Als marktleider op het gebied van tachograaf- en telematicaoplossingen is VDO een full-service partner. De VDO tachograaf, DTCO 2.2 is de meest verkochte tachograaf en loopt vooruit op ontwikkelingen. Bovendien is gebruiksgemak een belangrijk kenmerk van onze digitale tachograaf en bij alle ontwikkelingen houden wij het gebruiksgemak nauwlettend in de gaten, altijd in overleg met gebruikers.

Naleving van rij- en rusttijden met VDO tachograaf

Primair is de tachograaf bedoeld voor het naleven van rij- en rusttijden. Dankzij het gebruik van de tachograaf kan precies gemonitord worden hoe lang de chauffeur heeft gereden en of rij- en rusttijden worden opgevolgd. Dit zorgt voor meer veiligheid onderweg. De VDO Tachograaf is de ideale tool voor wagenparkbeheer. Gegevens uit de tachograaf kunnen eenvoudig gedownload worden en vervolgens gebruikt worden voor het maken van analyses. Hiermee kan bijvoorbeeld de planning worden geanalyseerd, maar ook brandstofverbruik kan worden gemonitord.

De vele mogelijkheden van de VDO tachograaf zorgen dan ook niet alleen voor meer efficiëntie op de weg, maar ook voor de planning heeft de tachodata veel waarde.

Hoe kan ik tachodata downloaden?

VDO biedt diverse mogelijkheden om tachodata te downloaden en beheren. Afhankelijk van de grootte van het wagenpark en de wensen en eisen van gebruikers denken wij graag samen met u wat de beste oplossing is op dit gebied.

 • proConnect: krachtige en eenvoudige telematica software
 • TIS-Web® Analysesoftware met diverse modules
 • Handmatig downloaden op kantoor
 • Mobiel downloaden en overdagen
 • Draadloos uitlezen op lange afstand
 • Draadloos uitlezen op korte afstand
 • Downloaden door VDO middels hosting
 • Mobiel downloaden, visualiseren, archiveren en afdrukken

Heb je vragen of wil je vrijblijvend meer informatie ontvangen over de VDO Tachograaf? Aarzel dan niet contact met ons op te nemen. Onze adviseurs denken graag met je mee.

Ja, ik heb een vraag over de VDO Tachograaf

Lees meer over Tachografen en Telematicarijstijlanalyse en Tachograafdata.

Altijd een partner in jouw buurt

Actueel

 • Producten en training

  Regel het online

  Shop
 • Advies en ondersteuning

  Wij houden je op de hoogte van regelgeving, producten, technieken, beurzen, seminars en trainingen

  Aanmelden voor nieuwsbrief