VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

VDO Tachograaf

Veiligheid en zekerheid onderweg

De digitale tachograaf is verplicht en dus onmisbaar voor chauffeurs van voertuigen en voertuigcombinaties boven de 3500 kg totaalgewicht volgens kenteken. Deze verplichting geldt ook voor de bestelauto met aanhangwagen die comercieel vervoert en staat beschreven in de Europese rij- en rusttijdenregels die sinds 2006 gelden. Controle op naleving van deze regels vindt regelmatig plaats en het is dan ook belangrijk dat voertuigen beschikken over een goede digitale tachograaf.

VDO Tachograaf

Tachograafspecialist

Als marktleider op het gebied van tachograaf- en telematicaoplossingen is VDO een full-service partner. De VDO tachograaf, DTCO 3.0 is de meest verkochte tachograaf en loopt vooruit op ontwikkelingen. Bovendien is gebruiksgemak een belangrijk kenmerk van onze digitale tachograaf en bij alle ontwikkelingen houden wij de gebruiksvriendelijkheid nauwlettend in de gaten, altijd in overleg met gebruikers.

Wat houdt de Rijtijdenwet precies in?

Het naleven van de regels voor rij- en rusttijden zijn ontzettend belangrijk. Maar wat houdt deze Rijtijdenwet precies in? In de Rijtijdenwet staat vastgelegd hoe lang chauffeurs mogen rijden en hoe lang ze minimaal moeten rusten. Doordat chauffeurs onregelmatige en verschillende rijtijden hebben, is er een maximum vastgelegd voor de dagelijkse, wekelijkse en 2-wekelijkse rijtijd. Voertuigen en voertuigcombinaties boven de 3500 kg totaalgewicht moeten een digitale tachograaf aan boord hebben. Er gelden soms wel vrijstellingen welke je moet kunnen aantonen in geval van een controle Voor de chauffeur en de wagenparkbeheerder is een digitale tachograaf een uitstekend tool wat helpt bij het naleven van  de Rijtijdenwet.

De Rijtijdenwet is vastgelegd om ervoor te zorgen dat er veilig wordt gereden Daarnaast zorgt de wet er ook voor dat er eerlijke concurrentie is tussen de verschillende vervoerders in de verschillende Europese landen.

Naleving van rij- en rusttijden met VDO tachograaf

Primair is de tachograaf bedoeld voor het naleven van rij- en rusttijden. Dankzij het gebruik van de tachograaf kan precies gemonitord worden hoe lang de chauffeur heeft gereden en of rij- en rusttijden worden opgevolgd. Dit zorgt voor meer veiligheid onderweg. De VDO Tachograaf is de ideale tool voor wagenparkbeheer. Gegevens uit de tachograaf kunnen eenvoudig gedownload worden en vervolgens gebruikt worden voor het maken van analyses. 

De vele oplossingen van VDO in combinatie met de VDO tachograaf zorgen dan ook niet alleen voor meer efficiëntie op de weg, maar ook voor de planning heeft de tachodata veel waarde.

Rijstijlanalyse

Ontvang meer inzicht in het rijgedrag van de chauffeurs met een tachograaf. Uit deze data haal je namelijk veel informatie over de rijstijl van de chauffeurs. De tachograaf maakt inzichtelijk hoe hard en chauffeur werkt en hoe lang de chauffeur ergens stopt bijvoorbeeld. Ook kan je zien of de chauffeur bijvoorbeeld hard remt of met hoge snelheid bochten neemt. Door deze data kan je de chauffeur aanspreken op zijn rijstijl, dit kan voor de chauffeur ook heel fijn zijn. Het geeft je daarnaast de mogelijkheid om ook de transport optimaliseren. Ook kunnen bijvoorbeeld slijtage aan de banden hiermee worden voorkomen. Of wat dacht je van brandstof besparing? Dit bespaart veel kosten.

Hoe kan ik tachodata downloaden?

VDO biedt diverse mogelijkheden om tachodata te downloaden en beheren. Afhankelijk van de grootte van het wagenpark en de wensen en eisen van gebruikers denken wij graag samen met u wat de beste oplossing is op dit gebied.

 • proConnect: krachtig online platform. 
 • TIS-Web® Analysesoftware met diverse modules
 • Handmatig downloaden op kantoor
 • Mobiel downloaden en overdagen
 • Draadloos uitlezen op lange afstand
 • Draadloos uitlezen op korte afstand
 • Mobiel downloaden, visualiseren, archiveren en afdrukken

Heb je vragen of wil je vrijblijvend meer informatie ontvangen over de VDO Tachograaf? Aarzel dan niet contact met ons op te nemen. Onze adviseurs denken graag met je mee.

Ja, ik heb een vraag over de VDO Tachograaf

 

Altijd een partner in jouw buurt

Actueel

 • Advies en ondersteuning

  Wij houden je op de hoogte van regelgeving, producten, technieken, beurzen, seminars en trainingen

  Aanmelden voor nieuwsbrief