VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

Digitale tachograaf

Onmisbaar voor chauffeur en wagenparkbeheer

De digitale tachograaf is een onmisbare tool voor het bijhouden van rij- en rusttijden voor elke chauffeur. Maar een digitale tachograaf doet meer dan dat. Wij zijn er trots op wereldwijd marktleider te zijn op het gebied van digitale tachografen. Onze kennis en ervaring gebruiken we om continu verbeteringen door te voeren in onze oplossingen. Ben je op zoek naar een betrouwbare digitale tachograaf? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Digitale tachograaf

Wat is een digitale tachograaf?

Binnen de vervoersbranche is de digitale tachograaf inmiddels volledig ingeburgerd. Zeker omdat de digitale tachograaf sinds 2006 verplicht is in vrachtwagens is elke chauffeur en wagenparkbeheerder op de hoogte van het gebruik hiervan. Een digitale tachograaf, in de volksmond ook tacho genoemd, is een apparaat dat wordt ingebouwd in een vrachtwagen met als doel de rij- en rusttijden van de chauffeur bij te houden, maar ook de rijsnelheid en afstand die is afgelegd. Met deze informatie biedt de tacho een schat aan informatie voor zowel chauffeur en wagenparkbeheerder als overheid.

>> Lees meer op de website van Rijksoverheid

>> Lees meer over VDO Tachografen en Telematica

DTCO® digitale tachograaf

Digitale tachograafDe naam van de digitale tachograaf van VDO is DTCO®. De DTCO® 1381 is een model dat jaren geleden door ons is geïntroduceerd en in veel vrachtwagens te vinden is. Inmiddels hebben we diverse updates gelanceerd en is ons nieuwste model de DTCO® 3.0. Deze digitale tachograaf is geïntroduceerd in oktober 2017 en voorzien van de nieuwste techniek. De nieuwe digitale tachograaf is hard op weg om een echte smart tachograaf te worden met meer mogelijkheden die het gebruik voor zowel chauffeur als transportbedrijf steeds gebruiksvriendelijker maken. Het invoeren van rij- en rusttijden gaat bijvoorbeeld steeds handiger, maar ook het beheer van tachodata heeft steeds meer mogelijkheden. Uiteraard hebben we ook aan de veiligheid gedacht. Dankzij continu ontwikkeling van onze digitale tacho ben je ten alle tijde verzekerd van een uitstekende oplossing.

Waarom kiezen voor de VDO Digitale tachograaf?

 • Continu verbeteringen gebaseerd op 90 jaar ervaring en veel kennis en specialisme
 • Wereldwijd de meest verkochte digitale tachograaf, bruikbaar voor zowel kleine als grote wagenparken
 • Intelligente berekening en real-time weergave van van rij- en rusttijden
 • Veel opties, zoals 29 talen, display in verschillende kleuren, intern geheugen voor 1 jaar etc
 • Ook handmatige invoer is mogelijk
 • Downloaden en beheren of archiveren van data is met aanvullende oplossingen mogelijk
 • Geheel conform alle wettelijke eisen en richtlijnen

Wil je optimaal gebruik maken van de digitale tachograaf van VDO? Kom dan naar onze praktijkgerichte chauffeurstraining inclusief 7 punten in het kader van nascholing Code 95.

Meer informatie over DTCO 3.0 Digitale tachograaf

Tachodata check en beheer

Beheer tachodata met TachoDataCheck

Het beheren van de data van je digitale tachograaf is een nauwkeurig werk. Zeker gezien het feit dat er regelmatig inspecties worden uitgevoerd door ILT is het belangrijk om je tachodata goed op orde te hebben. Maar ook voor de bedrijfsvoering is grip op het wagenpark bijzonder nuttig. Bij een analyse van je tachograafdata staan onze specialisten je graag bij. Dit doen we middels de TachoDataCheck, een tool die jouw tachodata op verschillende relevante punten controleert. Dit geeft je duidelijkheid bij planning van ritten en evaluatie van gegevens, maar ook zekerheid bij een eventuele controle door ILT.

Ja, ik wil een TachoDataCheck

Altijd een partner in jouw buurt

Actueel

 • Producten en training

  Regel het online

  Shop
 • Advies en ondersteuning

  Wij houden je op de hoogte van regelgeving, producten, technieken, beurzen, seminars en trainingen

  Aanmelden voor nieuwsbrief