VDO - A Trademark of the Continental Corporation

VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland Keeping your business moving

Digitale tachograaf

Onmisbaar voor chauffeur en wagenparkbeheer

De digitale tachograaf is een onmisbare tool voor het bijhouden van rij- en rusttijden voor elke chauffeur. Maar een digitale tachograaf doet meer dan dat. Wij zijn er trots op wereldwijd marktleider te zijn op het gebied van digitale tachografen en onze kennis en ervaring gebruiken we om continu verbeteringen door te voeren in onze oplossingen. Ben je op zoek naar een betrouwbare digitale tachograaf? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Digitale tachograaf

Wat is een digitale tachograaf?

Binnen de vervoersbranche is de digitale tachograaf inmiddels volledig ingeburgerd. Zeker omdat de digitale tachograaf sinds 2006 verplicht is in vrachtwagens is elke chauffeur en wagenparkbeheerder op de hoogte van het gebruik hiervan. Een digitale tachograaf, in de volksmond ook tacho genoemd, is een apparaat dat wordt ingebouwd in een vrachtwagen met als doel de rij- en rusttijden van de chauffeur bij te houden, maar ook de rijsnelheid en afstand die is afgelegd. Met deze informatie biedt de tacho een schat aan informatie en onmisbare tool voor zowel chauffeur en wagenparkbeheerder als overheid.

>> Lees meer op de website van Rijksoverheid

DTCO® digitale tachograaf

Digitale tachograafDe naam van de digitale tachograaf van VDO is DTCO®. De DTCO® 1381 is een model dat jaren geleden door ons is geïntroduceerd en in veel vrachtwagens te vinden is. Inmiddels hebben we diverse updates gelanceerd en is ons nieuwste model de DTCO® 2.2. Deze digitale tachograaf is voorzien van de nieuwste techniek en heeft veel mogelijkheden die het gebruik voor zowel chauffeur als transportbedrijf steeds gebruiksvriendelijker maken. Het invoeren van rij- en rusttijden gaat bijvoorbeeld steeds handiger, maar ook het beheer van data heeft steeds meer mogelijkheden. Uiteraard hebben we ook aan de veiligheid gedacht. Dankzij continu ontwikkeling van onze digitale tacho ben je te allen tijde verzekerd van een uitstekende oplossing.

Wil je optimaal gebruik maken van de digitale tachograaf van VDO? Kom dan naar onze praktijkgerichte chauffeurstraining inclusief 7 punten in het kader van nascholing Code 95.

VDO Counter

Een belangrijke functie in de DTCO® 2.2 is de VDO Counter. Hiermee ben je als chauffeur steeds op de hoogte van de tijd die je hebt gereden en dus ook nog mag rijden. De VDO Counter houdt hierbij automatisch rekening met allerlei factoren  die je zelf naar wens kunt instellen. De beschikbare werktijd van chauffeurs wordt echt optimaal benut met de VDO digitale tachograaf.

Meer informatie en direct bestellen

  • Producten en training

    Regel het online

    Shop
  • Advies en ondersteuning

    Wij houden je op de hoogte van regelgeving, producten, technieken, beurzen, seminars en trainingen

    Aanmelden voor nieuwsbrief