VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

Ben jij en is je werkplaats klaar voor de nieuwste digitale tachograaf?

Geplaatst: 08-03-2018

De DTCO 3.0 is vorig jaar geïntroduceerd en in de aankomende maanden zullen nagenoeg alle truckmerken deze tachograaf inbouwen in hun nieuwe voertuigen.

De architectuur (hoe het binnen in de tachograaf allemaal te werk gaat) is aanzienlijk veranderd ten opzichte van de vorige modellen en is de opstap naar de aankomende slimme tachograaf die in 2019 verplicht wordt.

Dit heeft consequenties voor werkplaatsen omdat apparatuur er op moet worden aangepast en omdat een aantal zaken als het parameteriseren (het programmeren van voertuig kritieke parameters en het instellen van klant specifieke wensen) niet meer mogelijk is met verouderde gereedschappen.

 

Leer om te gaan met deze nieuwe tachograaf op onze VDO Academy.

Om jou en je werkplaats klaar te stomen voor het werken met de DTCO 3.0 biedt Continental/VDO nu tijdelijk een slechts 3 uur durende training aan.

Tijdens deze korte en intensieve training wordt geleerd waarin de verschillen zitten tussen de oude en nieuwe tachografen en met welke gereedschappen deze tachograaf geijkt, en geparameteriseerd moet worden. Tevens leer je hoe voertuig kritieke parameters geprogrammeerd kunnen worden. Daar voertuig kritieke parameters van de tachograaf alléén door middel van een Workshop Tab geprogrammeerd kunnen worden, wordt ook geleerd hoe met deze Workshop Tab geijkt en geprogrammeerd wordt. Tot slot leer je hoe je klant specifieke instellingen kunt programmeren door middel van de DTCO configurator, zodat je als werkplaats een extra service kunt verlenen.

 

Schrijf je direct in voor één van onze beschikbare trainingsdagen, want vol=vol.

Er zijn nog enkele plekken beschikbaar, dus wees er snel bij. 

Schrijf je direct in

 

De trainingen worden op 4 locaties aangeboden en je kunt kiezen voor de ochtend of de middag. Kijk hier voor data en tijdstippen: Digitale Tachograaf 3.0 Power Training

Ieder cursist krijgt een eigen MyAcademy omgeving met eigen inlog waar hij of zij cursusmaterialen en certificaten kan raadplegen. Zo is iedereen met een eigen bibliotheek altijd op de hoogte.

Geef jij leiding aan werkplaatspersoneel en wil je medewerkers graag aanmelden voor deze training? Registreer je dan als beheerder en je medewerkers als cursist. Meer informatie voor het aanmaken van een beheerdersaccount op VDO Academy vind je hier:  Hoe schrijf ik mijn medewerker in

 

Wat verandert er voor werkplaatsen:

Ook voor werkplaatsen verandert het nodige. Oudere apparatuur, zoals de CTCII, zal door de nieuwe encryptie en snelheden van de tachograaf niet meer in staat zijn om de tachograaf te kunnen parameteriseren en programmeren (updaten, voertuig kritieke parameters en klanten parameters). Werkzaamheden aan de tachograaf kunnen bij dit model en toekomstige modellen alleen nog maar uitgevoerd worden met de Workshop Tab. Alleen wettelijke ijkparameters zijn nog bereikbaar met de CTCII. Na introductie van de Smart Tachograaf (DTCO 4.0) in 2019 zullen ook deze ijkparameters niet meer toegankelijk zijn met de CTCII. De DTCO 3.0 is daarom een uitstekende gelegenheid om je met de Workshop Tab vlekkeloos te kunnen voorbereiden op de toekomst.

Wil je weten wat dit voor jouw werkplaats betekent? Neem dan contact op met ons of een van onze geautoriseerde (distributie)partners.

« Nieuwsoverzicht

Voor jou ook gevonden: