VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

Workshop Tab software release 4.1.2 voor ondersteuning van 2e generatie werkplaatskaarten

Geplaatst: 09-05-2019

De eerste 2e generatie werkplaatskaarten heeft vanuit Kroatië ons land bereikt. Er kan dus officieel begonnen worden met het ijken van voertuigen die zijn uitgerust met de nieuwe slimme tachograaf.

 

Om de nieuwe chipset van deze generatie kaarten aan te kunnen, is het nodig om de applicatie op de Workshop Tab daarvoor gereed te maken. Dit kan met Workshop Tab software release 4.1.2.  Hierover is onlangs aan alle Workshop Tab houders een servicebericht gestuurd welke we hieronder nog eens de revue laten passeren. Het is namelijk van belang dat de juiste software wordt gebruikt om het apparaat optimaal te kunnen benutten.

 

Over software release 4.1.2.

Software release 4.1.2 is nodig om de nieuwe generatie werkplaatskaarten te ondersteunen. Het betreft 2e generatie werkplaatskaarten, ook wel bekend als de werkplaatskaart voor de slimme tachograaf.

 

Zorg voor internetverbinding tijdens seal registratie

Maakt je werkplaats deel uit van Continental’s DTCO 4.0 Ready netwerk, dan is je Workshop Tab automatisch aangesloten op het online Europees registratieplatform (SealBase) om uitgaande/ingebouwde KITAS zegels en serienummers te registreren. Deze registratie is verplicht. Daarvoor dient de Workshop Tab  tijdens het ijken verbonden te zijn met het internet. Wanneer er nog geen verbinding is, dan kan dit alsnog via de SealBase web-applicatie op een PC (zie bijlage A).

Een offline functionaliteit zal in een volgende release beschikbaar komen. Houdt onze serviceberichten dus in de gaten.

 

Is je werkplaats nog geen onderdeel van Continental’s DTCO 4.0 Ready netwerk? Vraag hier meer informatie aan en geniet van o.a. 48-uursvervangingsservice in geval van een defect.

 

Beschikbaarheid software release 4.1.2.

Vanaf 11 april 2019 is software release 4.1.2 beschikbaar voor alle aangesloten tablets.

 

Installatie:

 1. Indien de Workshop Tab een internetverbinding heeft, dan wordt de update automatisch gedownload en bewaard tot de volgende herstart.
 2. Bij de eerstvolgende herstart zal de update zich automatisch installeren.
  Zoek in de VDO Launcher middels het menu “Opties” naar nieuwe software en updates. Verschijnt er na het uitvoeren van de update aan de rechter zijde “UTD” (Up To Date), dan is de tablet klaar voor gebruik. Staat er “UA” (Updates Available), dan zijn er nog updates beschikbaar en dient er via “Opnieuw Opstarten” een herstart plaats te vinden om deze alsnog te installeren.

 

LET OP:

 • Upgrade 4.x.x naar 4.1.2: In totaal vindt er 2x een herstart plaats. Schakel het apparaat tussentijds niet uit
 • Upgrade 3.xx naar 4.1.2. In totaal vindt er 3 x een herstart plaats. De laatste herstart vindt plaats bij het opstarten van de Workshop App, waarbij het scherm langere tijd zwart is (dit kan ongeveer 4 tot 5 minuten duren). Schakel het apparaat tussentijds niet
 • Sla na elke wijziging de Workshop Tab instellingen op.

Let op: Dit gaat niet over kalibratie data. De kalibratie data hoort frequent weggeschreven te worden op een back-up locatie (netwerk, harddisk, usb). Deze functie is te vinden onder het menu : “Opties” (de 4 blokjes rechtsboven in het scherm).

  

Bijlage A

Sealbase

 

De Continental SealBase is een gedegen database waarin tijdens het ijken KITAS zegelnummers en bijbehorende serienummers automatisch worden weggeschreven. De SealBase is een web-based applicatie wat ook via een PC, mits verbonden met het internet, te bereiken is.

 

Wachtwoord en gebruikersnaam: Deze worden verstuurd naar het email adres welke ook gebruikt is om de Workshop Tab te registreren.

 

Let op!: Alleen uitgaande zegels dienen geregistreerd te zijn. Inboeken is dus niet vereist. Uitgaand betekent dat de zegels verkocht (bijhouden in webapplicatie) of ingebouwd worden in voertuigen (automatisch via de Workshop Tab).

Sealbase URL

De URL naar het online Europees registratieplatform: https://www.workshopreport.com/sealbase/web/

 

Sealbase webapplicatie:

In het registratieplatform vindt u in één overzicht de laatst aangepaste en geüploade KITAS zegels en KITAS serienummers. Met de Search & Filter functie kunnen ingebouwde en verkochte KITAS zegels en serienummers snel worden getraceerd.

 

Registreren bij (door)verkoop of handmatig invoeren bij inbouwen

Het registreren van KITAS zegels en KITAS serienummers gebeurt op identieke wijze:

 

Onderaan het hoofdscherm klikt u op “Add Bulk” of “Add” (zie figuur 1).

“Add Bulk”: meerdere serienummers gelijktijdig opvoeren, mits opéénvolgend.

             Noot: Willekeurige nummers worden momenteel nog niet ondersteund. Deze functie komt beschikbaar in een latere versie van het platform.

“Add”: Een enkel serienummer opvoeren.

 

 1. Plaats cursor op het veld “Scanner Data”.
 2. Scan daarna de QR-code op de zegel / het serienummer van de eerste of enkele zegel.
  1. Bij “Add Bulk” scant u vervolgens het laatste serienummer van de opeenvolgende nummers in.
 3. Indien het serienummer juist is ingevuld, klik op “TAKE OVER”. Gegevens worden in de data van de ‘ontvanger’ gekopieerd.
 4. Vul verdere gegevens van de ontvanger in. Let op: Het is verplicht aan te geven waar de zegels naartoe zijn gegaan.
 5. Sla gegevens op door “SAVE” te kiezen.
  1. Bij “Add Bulk” wordt daarna elk serienummer afzonderlijk in de database weggeschreven.

Figuur 2 : Het scannen van een enkel zegel-/serienummer

 

Figuur 3 : Bulk scan: Scan het eerste en laatste serienummer in

 

 

 

« Nieuwsoverzicht