VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

Tachograafdata en advies

Hoeveel grip heb jij op je wagenpark? Met de TachoDataCheck gaan wij met jou op zoek naar de antwoorden.

Inzicht in tachograafdata

Je hebt vaak een volledig overzicht van alle ins en outs van je vrachtwagen(s) en je weet ongetwijfeld welke kosten gemoeid zijn met bijvoorbeeld onderhoud. Maar hoe zit het met alle ins en outs van je tachograafdata en je controle op rij- en rusttijden? Hoe goed is je inzicht in deze data en heb je enig idee wat overtredingen je kunnen kosten?

Bij nagenoeg alle controles blijken veel transporteurs voor nare uitkomsten te staan. Vaak wordt informatie verkeerd geïnterpreteerd waardoor hiaten en risico’s ontstaan.

Internationale wetgeving

De internationale wetgeving is jammer genoeg vrij complex en tegelijkertijd wordt van chauffeurs, wagenparkbeheerders of fleet management en planners verwacht dat ze volledig op de hoogte zijn. Dit is in de dagelijkse praktijk toch niet zo makkelijk.

Inzichtelijk maken

We zien dan ook overal de juiste wil en houding ten opzichte van alle verplichtingen en richtlijnen, maar helaas is de tachograafdata in vele gevallen minder goed op orde dan vooraf gedacht. En dat is natuurlijk enorm confronterend.

Continental/VDO helpt je inzichtelijk te maken waar in jouw wagenpark de verbeterpunten liggen en we helpen je graag op weg naar slimmer, zuiniger, sneller en winstgevender transport.

De VDO Tachograaf is de ideale tool voor wagenparkbeheerders. Gegevens vanuit de tachograaf worden gemakkelijk gedownload en geanalyseerd. Hierdoor worden problemen voorkomen en is alle informatie altijd aanwezig.

Bekijk ook de TachoDataCheck & TachoDataPro

Altijd een partner in jouw buurt

Actueel

  • Advies en ondersteuning

    Wij houden je op de hoogte van regelgeving, producten, technieken, beurzen, seminars en trainingen

    Aanmelden voor nieuwsbrief