VDO - A Trademark of the Continental Corporation

VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland Keeping your business moving

Fleet Management

Fleetmanagement, ofwel wagenparkbeheer, is het beheer van alle voertuigen in een wagenpark. Bedrijven uit de transport en logistiek gebruiken voor een optimale planning en controle allerlei functies waaronder tracking van voertuigen, brandstofmanagement en onderhoud van voertuigen. Het uiteindelijke doel van fleetmanagement is natuurlijk een optimale bediening van de klant, kostenbesparing en duurzamer werken. Met de oplossingen op het gebied van fleetmanagement van VDO wordt goed beheer van het wagenpark stukken eenvoudiger en zelfs leuker. 

Fleetmanagement via TIS-Web® en proConnect

Voertuig tracking is een essentieel onderdeel van fleetmanagement dat met behulp van de digitale tachograaf van VDO gemonitored kan worden. Natuurlijk is de tachograaf verplicht in vrachtwagens, maar ook steeds meer bestelbusjes worden hiervan voorzien. Naast de rij- en rusttijden kan met een digitale tachograaf ook andere informatie worden doorgegeven zoals brandstofverbruik, locatie van het voertuig en snelheid waarmee wordt gereden. Deze informatie kan dan ook weer worden gebruikt voor de rijstijlanalyse. Data uit de digitale tachograaf wordt beheerd middels analysesoftware TIS-Web® dat zorgt voor een duidelijk overzicht van alle tachodata binnen enkele muisklikken op je scherm. Voor een stapje verder in fleetmanagement en voor het gemixte wagenpark biedt de eenvoudige, praktische en betaalbare telematicaoplossing proConnect in combinate met TIS-Web® de uitkomst.

DTCO 2.2 digitale tachograaf

Op dit moment is de DTCO 2.2 de nieuwste digitale tachograaf van VDO. De DTCO 2.2 van Continental/VDO is een digitale tachograaf met een groot aantal functies voor een nog efficiënter, gemakkelijker en veiliger gebruik van je voertuig.

De nieuwe tachograaf maakt bijvoorbeeld gebruik van geavanceerde functies voor optimale benutting van de rij- en rusttijden. Data uit de tachograaf kan snel gedownload worden. De prestaties en stabiliteit van het systeem zijn verder verbeterd.

Met de DTCO 2.2. beschikken transportbedrijven en fleet managers over een instrument waarmee ze voldoen aan de actuele wet- en regelgeving maar tegelijkertijd de winstgevendheid van hun vloot vergroten.

Meer informatie over de DTCO 2.2

Wil jij aan de slag met professioneel en betrouwbaar fleetmanagement voor je bedrijf? Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuzes die passen bij het bedrijf, zowel qua oplossing als budget. Neem dus geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Contact opnemen

  • Producten en training

    Regel het online

    Shop
  • Advies en ondersteuning

    Wij houden je op de hoogte van regelgeving, producten, technieken, beurzen, seminars en trainingen

    Aanmelden voor nieuwsbrief