VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

Fleet Management

Fleet management, ofwel wagenparkbeheer, is het beheer van alle voertuigen in een wagenpark. In elk bedrijf in de transport en logistieke sector is fleet management essentieel.

Fleet managers zorgen voor een optimale planning en controleren allerlei functies waaronder tracking van voertuigen, brandstofmanagement en onderhoud van voertuigen. Het uiteindelijke doel van fleetmanagement is natuurlijk een optimale bediening van de klant, kostenbesparing en duurzamer werken. Met de oplossingen op het gebied van fleetmanagement van VDO wordt goed beheer van het wagenpark stukken eenvoudiger en zelfs leuker. 

Onze oplossingen worden gebruikt bij transportbedrijven voor het beheer van o.a. vrachtwagens, bestelbusjes, touringcars en kranen. Wij informeren je graag over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Beter fleet management? Ja, dat wil ik!

Fleet management

Fleet management via TIS-Web® en proConnect

Voertuig tracking is een essentieel onderdeel van fleetmanagement dat met behulp van de digitale tachograaf van VDO gemonitored kan worden. Natuurlijk is de tachograaf verplicht in vrachtwagens, maar ook in steeds meer bestelbusjes wordt een tachograaf geïnstalleerd. Naast de rij- en rusttijden kan met een digitale tachograaf ook andere informatie worden doorgegeven zoals brandstofverbruik, locatie van het voertuig en snelheid waarmee wordt gereden. Deze informatie kan dan ook weer worden gebruikt voor de rijstijlanalyse, maar is tegelijk onmisbaar bij een ILT controle. Data uit de digitale tachograaf wordt beheerd middels analysesoftware TIS-Web® dat zorgt voor een duidelijk overzicht van alle tachodata binnen enkele muisklikken op je scherm. Voor een stapje verder in fleetmanagement en voor het gemixte wagenpark biedt de eenvoudige, praktische en betaalbare telematicaoplossing proConnect in combinate met TIS-Web® de uitkomst.

DTCO 3.0 digitale tachograaf

Op dit moment is de DTCO 3.0 de nieuwste digitale tachograaf van VDO. De DTCO 3.0 van Continental/VDO is een digitale tachograaf met een groot aantal functies voor een nog efficiënter, gemakkelijker en veiliger gebruik van je voertuig.

De nieuwe tachograaf maakt bijvoorbeeld gebruik van geavanceerde functies voor optimale benutting van de rij- en rusttijden. Data uit de tachograaf kan snel gedownload worden. De prestaties en stabiliteit van het systeem zijn verder verbeterd.

Met de DTCO 3.0 beschikken transportbedrijven en fleet managers over een instrument waarmee ze voldoen aan de actuele wet- en regelgeving en tegelijkertijd de winstgevendheid van hun wagenpark vergroten.

Meer informatie over de DTCO 3.0

Wil jij aan de slag met professioneel en betrouwbaar fleetmanagement voor je bedrijf? Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuzes die passen bij het bedrijf, zowel qua oplossing als budget. Neem dus geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Contact opnemen

>> Lees ook meer over tachograafata zonder omkijken, autoradio en kilometerregistratie.

Altijd een partner in jouw buurt

Actueel

  • Advies en ondersteuning

    Wij houden je op de hoogte van regelgeving, producten, technieken, beurzen, seminars en trainingen

    Aanmelden voor nieuwsbrief