VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

Wagenparkbeheer

Op zoek naar een betrouwbare oplossing voor efficiënt wagenparkbeheer? Dan ben je bij VDO aan het juiste adres. Als wereldwijd marktleider in tachograafoplossingen hebben wij heel veel ervaring met wagenparkbeheer.

VDO heeft oplossingen die zorgen voor volledige zichtbaarheid van het wagenpark, ongeacht locatie of aantal voertuigen. Dit geeft de wagenparkbeheerder veel flexibiliteit en vereenvoudigt de planning van vrachtwagens, bestelbussen en andere voertuigen.

Goed wagenparkbeheer biedt voordelen voor zowel chauffeur als bedrijf:

 • Vermindering brandstofkosten wagenpark
 • Verbeterd time-management door betere planning
 • Vooraf inzicht in uitgaven en opbrengsten
 • Betere rijstijlanalyse en daarmee rijgedrag volgens bedrijfsstandaard
 • Betere koppeling tussen ritten en wagens
 • Betere klantenservice door real-time inzicht in het wagenpark

Via de tachograafoplossingen van VDO kun je bovenstaande data 24/7 inzien, maar bovendien beheren en analyseren. 

Rijstijlanalyse

Zoals genoemd is rijstijlanalyse een belangrijk onderdeel voor een goed wagenparkbeheer. Door een goede rijstijlanalyse kan er op een duurzame wijze transporten vervoert worden. Bij een rijstijlanalyse wordt er gekeken naar het rijgedrag van chauffeurs. Bijvoorbeeld hoe een chauffeur brandstof kan besparen of slijtage kan voorkomen. Er wordt namelijk inzicht gegeven in bijvoorbeeld remmen en hoge snelheden door bochten. Dit is een uitkomst voor zowel chauffeurs als wagenparkbeheerders.

Betere koppeling tussen ritten en wagens

Betere koppeling tussen ritten en wagens en verbetering van time-management kan onder andere mogelijk gemaakt worden door het rittenregistratiesysteem van VDO. Het rittenregistratiesysteem zorgt ervoor dat wagenparkbeheerders het vervoeren van transporten optimaal kunnen inplannen. Het inplannen van voertuigen, chauffeurs en ritten gaat veel gemakkelijker. Daarnaast kan er makkelijker rekening gehouden worden met de rust- en rijmomenten van chauffeurs en de voorkeuren van levering van de klanten. Rittenregistratie is dan ook bijna onmisbaar geworden in de transportbranche.

Inzicht in tachograafdata

Wil jij meer inzicht in je tachograafdata en het beheer hiervan optimaliseren om bovenstaande voordelen te kunnen realiseren? Dan nodigen wij je graag uit kennis te maken met de oplossingen van VDO. Naast onze innovatieve digitale tachograaf hebben wij ook alle oplossingen voor het beheer van je tachodata. Zowel voor een klein wagenpark met slechts enkele voertuigen als voor grote wagenparken hebben wij altijd een oplossing op maat.

Uiteraard moet de data uit je digitale tachograaf ook beheerd worden. Voor het databaheer biedt VDO daarom diverse tools:

Altijd een partner in jouw buurt

Actueel

 • Producten en training

  Regel het online

  Shop
 • Advies en ondersteuning

  Wij houden je op de hoogte van regelgeving, producten, technieken, beurzen, seminars en trainingen

  Aanmelden voor nieuwsbrief